Casper Terho siirtyy Belgian pääsarjaan

19-vuotias Klubin runkopelaaja siirtyy Royale Union SG:hen 3,5-vuotisella sopimuksella, joka astuu voimaan tammikuussa. Klubi saa siirrosta merkittävän korvauksen. 

Casper Terho - HJK Helsinki. Photo: © Riku Laukkanen
Casper Terho on pelannut HJK-pelaajista tällä kaudella kolmanneksi eniten Veikkausliigaa.

HJK ja belgialainen Royale Union Saint-Gilloise ovat sopineet Casper Terhon siirrosta Belgian pääsarjaan. HJK:lla oli Terhon kanssa sopimus kauden 2023 loppuun, joten Klubi saa siirrosta merkittävän siirtokorvauksen. 

19-vuotias Terho allekirjoitti belgialaisseuran kanssa kauden 2025–26 loppuun saakka kestävän sopimuksen, jossa on myös optio yhdestä lisävuodesta. Nuori laitahyökkääjä on luonnollisesti mielissään tulevasta siirrosta.

– Tosi hyvät ja rauhalliset fiilikset. Olen iloinen, että saatiin siirto pakettiin. HJK oli iso osa siinä, että siirto järjestyi, joten siitä iso kiitos seuralle, kommentoi Terho siirtoaan.

Katso video Casper Terhon ensimmäisestä Veikkausliiga-maalista kauden 2021 avauspelissä Honkaa vastaan.

Terho siirtyy Belgiaan joulukuussa ja on edustuskelpoinen uudessa seurassaan tammikuun siirtoikkunan auetessa. Sitä ennen on kuitenkin luvassa tiukka syksy HJK:n paidassa.

– Kaikki fokus on nyt Klubissa. Meillä on tärkeitä matseja edessä, ja jokainen pelaaja haluaa voittaa Suomen mestaruuden. Haluamme luonnollisesti menestyä myös Euroopassa, meillä on sielläkin hyviä pelejä jäljellä. Uskon, että kun teemme joukkueena parhaamme, voimme saada hyviä tuloksia sieltäkin.

Royale Union SG on perinteikäs seura Belgian pääkaupungista, Brysselistä. Vaikka seura voitti lukuisia mestaruuksia 1900-luvun alkupuolella, on menestys jäänyt viime vuosikymmeninä vaisuksi: Royale Union nousi viime kaudeksi takaisin pääsarjaan lähes 50 vuoden tauon jälkeen. 

Nousukausi ei tosin olisi voinut sujua juuri paremmin, kun joukkue voitti Belgian Jupiler Leaguen runkosarjan. Neljän kärkijoukkueen kesken pelattavassa mestaruussarjassa Club Brügge osoittautui kuitenkin liian vahvaksi, mutta Royale Union nappasi komeasti hopeaa ja paikan Mestarien liigan karsintojen viimeisessä vaiheessa. Kuluva kausi on alkanut kohtuullisen hyvin: Royale Union on yhdeksän kierroksen jälkeen kuudentena ja pelaa HJK:n tavoin Eurooppa-liigan lohkovaiheessa.

– Uusi seura on todella perinteikäs, ja sillä on pitkä historia. Uskon, että siirto on hyvä steppi oman urani kannalta. Lähden tekemään kovasti duunia ja taistelemaan peliajasta. Pyrin myös parantamaan itseäni pelaajana kokonaisvaltaisesti.

– Tiedän Belgiasta ennakkoon sen, että siellä puhutaan ranskaa ja flaamia. Englannillakin varmasti pärjää aluksi, mutta olen ajatellut aloittavani ranskan opinnot jossain vaiheessa. Olen kuullut myös, että Belgia on tunnettu hyvistä vohveleistaan, Terho hymyilee.

HJK:n silloinen akatemiavalmentaja, nykyään urheilujohtajana toimiva Miika Takkula, bongasi silloisen valmentajakollegansa Jyrki Aholan kanssa Terhon tämän pelatessa 15-vuotiaana FC Konnun A-junioreissa.

– Otin yhteyttä Kontun valmennuspäällikköön ja pelaajan vanhempiin, ja pyysin ”Cassun” mukaan HJK:n harjoituksiin. Siinä mielessä siirto meiltä eteenpäin lämmittää mieltä erityisesti, kun on päässyt näkemään Cassun kehityskaaren C15-joukkueesta edustusjoukkueeseen asti, Takkula iloitsee.

– Muistan, että Cassu oli ensimmäisissä HJK:n akatemian treeneissään heti kuin kala vedessä pienpelissä, vaikka porukka ympärillä oli erittäin kovatasoinen, mm. Leo Walta (myytiin sittemmin Nordsjaellandiin), Henri Salomaa (myytiin Lecceen), Marius Könkkölä (siirtyi Genkiin), Kai Meriluoto, Agon Sadiku ja Elmo Henriksson. Silloin tiesin, että Casper menee vielä pitkälle.

Terho on edustanut HJK:ta yhteensä 53 ottelussa, joissa on syntynyt seitsemän maalia. Liigadebyyttinsä Terho teki 17-vuotiaana kaudella 2020, ja tänä vuonna laitahyökkääjä on noussut Klubin runkopelaajien joukkoon: kenttäpelaajista ainoastaan Jukka Raitalalla ja Miro Tenholla on enemmän Veikkausliiga-minuutteja kuin Terholla. Lisäksi hän on neljällä maalillaan Klubin sisäisen maalipörssin kolmannella sijalla, ja Mestarien liigan karsinnoissa hän viimeisteli rankkarikisan ratkaisumaalin RFS:ää vastaan.

Casper Terho juhli paidatta ratkaisevaa rankkaria heinäkuussa RFS:n verkkoon.

– Ikimuistoisin hetkeni HJK-paidassa on liigadebyyttini, vaikka siinä ei hirveästi minuutteja tullutkaan (10 minuuttia SJK:ta vastaan). Voitimme ottelun, ja pääsin pelaamaan heti kotiyleisön edessä, mikä oli tosi siistiä. Tein siinä pelissä jonkin hienon kuljetuksenkin, joka on jäänyt mieleen. 

Casper Terho - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
17-vuotias Terho Veikkausliiga-debyytissään elokuussa 2020 SJK:ta vastaan.

– Haluan vielä kiittää kannattajiamme. He ovat olleet paljon mukana ja tukeneet meitä, joten iso kiitos myös heille. 

Kiitos kaikesta ja onnea uusiin haasteisiin, Cassu!

PS. Lue Casper Terhon syvähaastattelu viime keväältä tästä.