Celticistä uusi maalivahti Klubiin

Lähes kaksimetrinen Pohjois-Irlannin maajoukkueen maalivahti Conor Hazard tulee Celtic FC:stä HJK:n tolppien väliin. – ”HJK ja Celtic ovat tehneet hyvää yhteistyötä ennenkin ja uskon, että tämä lainasopimus on hyväksi meille kaikille”, kommentoi Celticin manageri Ange Postecoglou.

Katso haastattelu videolta!

HJK, Celtic FC ja maalivahti Conor Hazard, 23, ovat solmineet lainasopimuksen kaudelle 2022.

– Hienoa olla täällä. En malta odottaa, että pääsisin aloittamaan, toteaa Conor Hazard.

– Kun ensimmäisen kerran kuulin siirrosta, sain tietää, että Helsinki kaunis paikka asua ja että HJK Helsinki on Suomen suurin seura. Tämä on hieno mahdollisuus minulle näyttää osaamiseni.

– On kunnia olla näin mahtavassa seurassa. Seuralla on kovat tavoitteet tälle vuodelle. Tuskin maltan odottaa, että pääsemme aloittamaan. 

Pohjois-Irlannin maajoukkueen maalivahti Hazard on skotlantilaisen suurseuran Celtic FC:n pelaaja. Hän tuli Celticin junioriakatemiaan Cliftonville Football & Atheltic Clubista vuonna 2014. Celticin pelaajana hän pelannut lainasopimuksilla Falkirk FC:ssä, Partick Thistle FC:ssä ja viimeksi Dundee FC:ssä kaudella 2019–20.

Celticin maalivahtina lähes kaksimetrisellä Conor Hazardilla on tilillään viisi ottelua Skotlannin Valioliigassa kaudella 2021–21 sekä Skotlannin Cupin finaali 2020, jossa hänellä oli ratkaiseva rooli Celticin voittaessa Heart of Midlothianin rangaistuslaukausten jälkeen.

Conor Hazard on edustanut Pohjois-Irlannin nuorisomaajoukkueita U16-maajoukkueesta lähtien. Debyytin miesten maajoukkueessa hän teki vuonna 2018 ja on kuulunut joukkueeseen siitä lähtien.

HJK on Hazardille tuttu vastustaja UEFA Youth Leaguesta, kun HJK U19 pelasi syksyllä 2015 Celticiä vastaan. Hazard oli vaihtopenkillä tasatulokseen 1-1 päättyneessä ottelussa Glasgowssa. 

Maajoukkuetasolla Hazard pelasi Pohjois-Irlannin maalilla, kun Suomi ja Pohjois-Irlanti kohtasivat U21-eurokarsinnoissa Suomen 3-2 voittoon päättyneessä ottelussa syksyllä 2020. Suomen maalilla pelasi tuolloin Hugo Keto.

Conor Hazardin pitkän tähtäimen tavoite on nousta Celtic FC:n ykkösmaalivahdiksi. Tätä tavoitetta lainasopimus HJK:n kanssa palvelee erinomaisesti.

– Tämä on Conorille hyvä siirto. Hän saa hyvän mahdollisuuden saada peliaikaa ja olen varma, että hän tarttuu siihen tulevalla kaudella. Uskomme, että HJK Helsinki on loistava ympäristö hänelle, kommentoi Celtic FC:n manageri Ange Postecoglou.

– Tiedän, että HJK ja Celtic ovat tehneet hyvää yhteistyötä ennenkin ja uskon, että tämä lainasopimus on hyväksi meille kaikille. Toivomme Conorille kaikkea hyvää!

Welcome to Klubi, Conor!

Conor Hazard - HJK Helsinki
Pohjois-Irlannin maajoukkueen maalivahti Conor Hazard allekirjoitti lainasopimuksen Klubiin.