Cup-ennakko: HJK vs KuPS

HJK:n viimeistelyt Suomen cupin finaalin aattona on tehty ja valmentaja Toni Koskelan mukaan joukkueen tilanne hyvä.

Suomen Cupin finaali HJK vs KuPS
La 8.5.2021 15:00
Helsingin Olympiastadion

– Harvoin tullaan pitkältä vierasreissulta ihan täysin hengissä takaisin, mutta ainoa varma puuttuja viime lauantailta on Matti Peltola, joka pelasi jo Cupia 04:ssa, joten hän ei saa pelata lauantaina.

Suomen Cupin voittaja ratkaistaan uusitulla Olympiastadionilla, jossa joukkueilla on totuteltavanaan tyystin erilainen ympäristö ja kenttä.

– Olimme tänään ensimmäistä kertaa nurmella tänä vuonna, valitettavasti se ei ole Stadionilla kauhean hyvässä kunnossa tällä hetkellä. Tietysti KuPS:kaan ei ole paljoa nurmella ollut. Miljöö on täysin erilainen juoksuratoineen ja muineen, ja sekin lisää pientä spesiaalia siihen päivään. Stadionin tunnelma on kuitenkin ehdottomasti hyvä asia.

HJK ja KuPS tutustuivat toisiinsa jo viime lauantaina joten vastustajan kuviot ovat nyt jokseenkin tuttuja, vaikka Koskela huomasikin kuopiolaisten pelistä normaalista hieman poikkeavan elementin.

– He pudottivat oman puolustuslinjansa hyvin nopeasti aika alas, jotta meille ei jäänyt isoja tiloja juosta. Ehkä se oli pikkaisen erilaista siihen kuinka he ovat muita vastaan pelanneet.

Koskela painottaa kuitenkin, että yksittäiset pelit ovat hyvin erilaisia. Kuopion vierailusta HJK-luotsi löysi myös petrattavaa:

– Jos ensimmäisen pelin jälkeen vähän huudeltiin tiiviimmän puolustamisen perään, niin nyt me kyllä puolustettiin tiiviisti. Ottelussa ei ollut kovin montaa maalipaikkaa, tai itse asiassa voi sanoa että meillä oli se yksi maalipaikka. Puolustamiseen voidaan olla oikein tyytyväisiä, tällä kertaa taas omaan pallolliseen pelaamiseen jäi parannettavaa.

– KuPS on aika selkeä. He tuovat paljon pelaajia yhdelle kaistalle, yhdelle puolelle kenttää, he haluavat pitää pallonhallinnan heillä, ja sitä kautta saada tilanneprässiä aikaan, Koskela totesi finaalivastustajastaan.

– Meidän pitää parantaa omaa pallollista toimintaa, organisoitua pikkasen paremmin ja myös toteuttaa laadukkaammin tiettyjä asioita.