Dahlströmin ura jatkuu ulkomailla

Klubin viime kauden kapteeni Sebastian Dahlström on tehnyt sopimuksen moldovalaisen Sheriff Tiraspolin kanssa.

Sebastian Dahlström - HJK Helsinki. Photo: Jussi Eskola.

HJK:n oma kasvatti ja viime kauden kapteeni Sebastian Dahlström, 23, jatkaa uraansa Moldovassa. Sopimus FK Sheriff Tiraspolin kanssa on kaksivuotinen ja alkaa heti vuoden vaihteessa.

– Hyvillä tunnelmin lähden Moldovaan. Tuntuu siltä, että nyt oli hyvä hetki ottaa uusi steppi uralla ja siirtyä eteenpäin. Takana on monia hienoja vuosia Klubissa, joten tunnelma on myös haikea, kun jätän Klubin, kertoo Dahlström.

Sebastian Dahlström aloitti jalkapalloilun HPS:n junioreissa, josta hän jatkoi 12-vuotiaana HJK:n junioreihin. Dahlström pelasi myös vuosina 2011–14 salibandyä ja voitti C- ja B-junioreiden Suomen mestaruuden Pakilan Visassa ja Tapanilan Erässä.

Sebastian Dahlström - HJK Helsinki
Vuonna 2015 Sebasian Dahlström kipparoi HJK:n U19-joukkuetta UEFA Youth Leaguessa Celticiä vastaan.

Vuodesta 2015 Dahlström pelasi Klubi 04:ssa ja oli mukana HJK:n UEFA Youth League joukkueessa kapteenina. Debyytti Veikkausliigassa tuli 4.5.2016 ottelussa HJK vs Ilves, jonka HJK voitti 5-1 ja Dahlström onnistui heti maalinteossa 67. minuutilla tekemällä Klubin neljännen maalin.

Sebastian Dahlström - HJK Helsinki. Photo: Jussi Eskola.
Sebastian Dahlström debytoi Veikkausliigassa 4.5.2016 ja teki heti maalin Ilveksen verkkoon.

Dahlström vakiinnutti paikkansa nopeasti liigamiehistössä ja pelasi jo kaudella 2016 21 ottelussa ja teki kolme maalia. Yhteensä otteluja Veikkausliigassa kertyi tasan 100 ja maaleja 10. Suomen mestaruuden Dahlström voitti 2017 ja 2018 ja Suomen Cupin 2017. Kauden 2019 alussa Dahlström valittiin HJK:n kapteeniksi.

Sebastian Dahlström - HJK Helsinki. Photo: Jussi Eskola.
Sebastian Dahlström, HJK vs VPS kaudella 2017.

Sebastian Dahlström on ollut Suomen nuorisomaajoukkueissa U15-ikäluokasta lähtien. Suomen miesten maajoukkueessa Dahlström debytoi 8.1.2019 harjoitusottelussa Ruotsia vastaan.

Sebastian Dahlström - HJK Helsinki. Photo: Jussi Eskola.
Sebastian Dahlström 1.8.2018 ottelussa BATE Borisovia vastaan.

Sebastian Dahlströmin uusi seura Fotbal Club Sheriff eli FK Sheriff Tiraspol on 1996 perustettu moldovalainen jalkapalloseura Tiraspolin kaupungista. Tiraspol on maan toiseksi suurin kaupunki ja sijaitsee Transnistriassa. Sheriff Tiraspol on Moldovan hallitseva mestari. Mestaruuksia on yhteensä 17 ja cup-mestaruuksia 10. Sheriff on pelannut UEFA Europa Leaguen lohkovaiheessa useaan otteeseen, viimeksi kaudella 2017–18.

– Sheriff on suurseura, joka pelaa vuosittain Champions-liigan ja Eurooppa-liigan karsintoja ja on ollut mukana Eurooppa-liigan lohkovaiheessa viimeksi kaksi vuotta sitten. Haluan päästä siellä pelaavaan rooliin. Se täytyy ansaita treeneissä, toteaa Dahlström.

Sebastian Dahlström - HJK Helsinki. Photo: Jussi Eskola.
Kiitos, Dale! 28.9.2019 HJK vs IFK M.

– Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat olleet tässä organisaatiossa mukana urani eri vaiheilla. Tämä on ollut paras mahdollinen ympäristö nuorelle pelaajalle kehittyä ja kasvaa aina edustusjoukkueeseen asti. Kiitokset kaikille pelikavereille, valmentajille, faneille, seurajohdolle ja kaikille muille jotka ovat olleet mukana HJK:ssa vuosien aikana. On ollut hienoa käydä läpi juuri tämä pelaajapolku, kiittää Dahlström.

Koko Klubiväki toivottaa Dalelle onnea ja menestystä kansainväliselle uralle sekä kaikkea hyvää elämään.