Daniel Riihilahti sopimukseen Brann Bergenin kanssa

17-vuotias HJK-kasvatti on sopeutunut Norjaan mainiosti.

17-vuotias keskikenttäpelaaja Daniel Riihilahti on tehnyt monivuotisen ammattilaissopimuksen Norjan tämän kauden hopeajoukkueen Brann Bergenin organisaatioon.

HJK-kasvatti siirtyi Bergeniin jo elokuussa kahden kuukauden amatöörisopimuksella. Brann vakuuttui näkemästään ja kiinnitti suomalaislupauksen organisaatioonsa. HJK saa siirtokorvauksen siinä vaiheessa, kun Riihilahti tekee sopimuksen Brannin edustusjoukkueeseen sekä osuuden mahdollisesta seuraavasta siirrosta.

Riihilahti aloitti jalkapallon MPS:ssa ja siirtyi Klubiin 9-vuotiaana. Tänä vuonna hän oli ennen Norjaan siirtymistään vakiokalustoa HJK:n B-nuorten SM-sarjajoukkueessa ja edusti myös Minihuuhkajia U17- ja U18-ikäluokissa. 

Uuteen ympäristöön hän kertoo sopeutuneensa mainiosti. 

– Olen toistaiseksi pelannut ja treenannut miesten kakkosjengin mukana Norjan kolmostasolla, ja tuntuu, että ympäristö on kehittymisen kannalta todella hyvä. Vastustajat ovat isompia ja vahvempia kuin junnusarjoissa. Tarvittaessa peliaikaa tulee myös Brannin U19-joukkueessa, Riihilahti kertoo.

Vajaan 300 000 asukkaan kaupunki hengittää jalkapalloa. 

– Edustuksen peleissä katsojakeskiarvo oli tänä vuonna 15 000. Fanikulttuuri on hienoa, ja ihmisiä aidosti kiinnostaa myös se, miten kakkosjoukkueella menee. Olen tuntenut oloni tosi tervetulleeksi niin valmentajien, joukkuekaverien kuin kannattajien puolelta.

Bergenissä huolehditaan myös nuorten pelaajien koulunkäynnistä. 

– Harjoituskeskuksen kanssa samassa rakennuksessa on yksityinen lukio. Eli tullaan aamulla treenaamaan, käydään ja suihkussa ja noustaan vaan yläkertaan kouluun. Ja koulun jälkeen pääsee vaikka salille. Se on tietysti tosi kätevää. Koulussa on myös esimerkiksi hiihtäjiä, golfaajia ja koripalloilijoita. Eli vähän sama meininki kuin Märskyssä, mutta koulu on vaan paljon pienempi. 

Onnittelut sopimuksesta ja onnea matkaan, Daniel!