David Accam HJK:n testattavana

Ghanalaishyökkääjä David Accam on tämän ja ensi viikon HJK:n testattavana. Accam harjoitteli tänään ensi kertaa Veikkausliiga-miehistön kanssa.

David Accam. Photo: © HJK Media

31-vuotias Accam on edustanut urallaan neljää Pohjois-Amerikan MLS-seuraa sekä kolmea ruotsalaista, viimeksi viime kaudella Hammarbytä, jossa hänen lainasopimuksensa umpeutui vuodenvaihteessa.

Klubin miehistö koottiin tälle kaudelle etupainotteisesti, eli rinkiin kasattiin laatua ja leveyttä jo alkuvuodesta. Vakavien loukkaantumisten suma sekä Jairin sopimuksen purkaminen kuitenkin pakottivat seurajohdon reagoimaan.

– Scouting-tiimimme on kartoittanut useita kymmeniä pelaajia: Ensin kaikki heti käytettävissä olevat vapaat agentit, joista Accam on nyt testissä, sekä ulkomailla pelaavat, meitä kiinnostavat suomalaiset. Sen jälkeen kartoitimme datan perusteella pelaajat, joiden sopimus umpeutuu kesäkuun lopussa, urheilujohtaja Miika Takkula avaa.

– Parin pelaajan kanssa kävimme neuvotteluja mutta emme päässeet sopimusehdoista yhteisymmärrykseen. Tuon tason pelaajilla on aina myös muita, rahakkaampia vaihtoehtoja tarjolla kuin mihin omat pelimerkkimme riittävät.

Tällä hetkellä HJK neuvottelee aktiivisesti kahden ulkomaalaisvahvistuksen kanssa. Haussa on hyökkääjä ja keskikenttäpelaaja, jotka toisivat selkeää lisäarvoa nykyiseen miehistöön. Siksi etenkin ulkomaisten vapaiden agenttien kanssa rima on korkealla, koska sopeutumisen täytyy tapahtua nopeasti, kun pitkän talven kaltaista totutteluaikaa ei ole tarjolla.

Kesän siirtoikkuna on perinteisesti ollut haastava.

– Kesän 2019 siirtoikkunassa epäonnistuimme ulkomaalaishankintojen osalta. Sen kokemuksen myötä scouting-prosessia on uudistettu ja etenkin dataan perustuvaa rimaa nostettu. Emme ole kahtena viime kesänä tuoneet puhtaasti liigajoukkueen käyttöön yhtään ulkomaalaispelaajaa.

Viime vuonna HJK yritti niin ikään hankkia hyökkääjää, mutta jo haavissa ollut iso kala pulahti karkuun.

– Serie A:n kärkipään seura oli halukas lainaamaan erittäin laadukkaan hyökkääjän, joka oli heillä jäänyt vähälle peliajalle. Kaikki oli jo sovittu, kunnes seura sai pelaajasta suomalaisittain tuntuvan ostotarjouksen ja päätyi viime hetkellä myymään hänet toiseen seuraan meille lainaamisen sijaan, Takkula taustoittaa. 

220706 UCL HJK-RFS