Edessä kova taisto islantilaisia vastaan

HJK harjoitteli maanantaina aamupäivästä valmistavat harjoitukset kotikentällään. Tunnelma joukkueessa oli rento, mutta keskittynyt. Takana on reilun viikon mittainen ehjä treenirupeama.

Tilanne on hallitsevan mestarin riveissä selvä: viimeisimpien Veikkausliigaotteluiden meno ei todennäköisesti riitä Islannin mestaria vastaan.

  • KR Reykjavík on näkemyksemme mukaan hyvää Veikkausliigatasoa, vaikka suora vertailu on tietenkin mahdotonta. Vastaan tulee tiivis joukkue, joka on fyysinen mutta ei välttämättä niin nopea jaloistaan, päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.
HJK-maalivahti Ville Wallén on luottavaisena joukkueeseensa.
  • Toki tiistain Mestareiden liigan ottelu on uusiutuneella joukkueella ensimmäinen, mutta mielestäni olemme valmiina näihin otteluihin. Joukkueessa on asiat tehty koko ajan keskittyneesti.

Islantilaisilla on takanaan tappiottomien otteluiden putki kotimaansa pääsarjassa. Islannissakin kärki on tasainen. KR johtaa sarjaa 23 pisteellä mutta yhden ottelun enemmän pelanneena. Perässä tulevat 20 pisteessä FH ja 19 pisteessä Stjarnan.

Viimeisimmästä neljästä ottelustaan joukkue on voittanut kaksi, hävinnyt yhden ja pelannut yhden tasapelin. Tasapeli tuli viime torstaina joukkueen kenraalissa ennen tiistain ottelua.
Maanantai-iltana KR Reykjavík harjoitteli Soneralla. He pitivät tempon hitaana ja pelailivat pienellä kentällä syöttelevää peliä. Maaleja maanantai-iltana syntyi reippaasti.

Ja sitä islantilaiset varmasti yrittävät myös tiistaina, vaikka maaliton tuloskin olisi KR:lle hyvä tulos.

– Olemme tietoisia, että HJK on kotonaan vahva. He pelasivat hyvin viime vuoden euro-otteluissa kotonaan. Tällä kaudella HJK ei ole ollut ihan samalla tasolla, mutta mielestäni he ovat ottelussa ennakkosuosikkeja, KR Reykjavíkin päävalmentaja Runar Kristinsson mietti ennen joukkueensa harjoituksia Soneralla.

Kenttä ei ole islantilaisille täysin tuntematon.

– Islannissa on monta tekonurmikenttää, joten alusta ei ole meille tuntematon. Olemme myös pelanneet aikaisemminkin tekonurmella, joten tiedämme miten pallo liikkuu, Kristinsson kertoi.

HJK:n päävalmentaja Muurinen ei katso kumpaakaan joukkuetta selkeänä ennakkosuosikkina.

– Uskon, että lähtökohdat ovat kohtalaisen tasaiset. Tunnelma Mestareiden liigassa on aina erilainen kuin normaalissa liigassa, joten pienet erot eivät merkitse mitään. Meille tärkeintä on pitää vastustaja nollissa, sillä olen varma että vierasottelusta Reykjavikissä tulee erittäin hankalaa joka tapauksessa.

HJK:n pelaajistossa tilanne on hyvä, jopa harmittavan hyvä. Vain Erfan Zeneli on loukkaantumisen takia varmuudella pois, joten ottelun kokoonpanoon nimettävien 18 pelaajan ulkopuolelle jää joka tapauksessa täydessä iskussa olevia pelimiehiä.

Joukkueet iskevät yhteen siis tiistaina 17.7. klo 19.00 alkaen Sonera Stadiumilla. Lippuja on mennyt jo ennakkoon lupaava määrä, joten odotettavissa on hyvä yleisömäärä ja tunnelma. Portit aukeavat Soneralle jo klo 18.00.

Mestareiden liigaa
HJK-KR Reykjavík
Ti 17.7. klo 19.00
Sonera Stadium