Ennakko: Atlantis FC vs HJK Klubi 04

Atlantis FC haastaa HJK Klubi 04:n Pukinmäessä perjantaina.

Saku Heiskanen - HJK Klubi 04. Photo: © Jussi Eskola

Viikko sitten lauantaina 0-0 tasapelillä TPV:tä vastaan Kakkosen kotipelinsä aloittanut HJK Klubi 04 kohtaa perjantaina 3. heinäkuuta vieraspelissä Atlantis FC:n. Pitkälle ei tarvitse matkustaa, sillä klo 19.00 alkava ottelu pelataan Pukinmäen urheilupuistossa.

Nollaneloselle ottelu on vasta kolmas, mutta Atlantis on ehtinyt pelata kolme peliä. Sarjanousija on aloittanut kautensa hyvin, kaksi voittoa ja tasapeli. Avauskamppailussa kaatui FC Espoo 4-2 kotona, sitä seurasi vieraissa 0-0 tasapeli toista sarjanousijaa PIF:iä vastaan. Viime lauantaina tuli 3-2 voitto vieraissa SalPaa vastaan.

Atlantis on omalla tavallaan legendaarinen helsinkiläisseura, joka syntyi 90-luvun puolivälissä fuusiosta FC Norssin ja Johanneksen Dynamon välillä. Atlantis on tullut vuosien varrella tunnetuksi poikkeuksellisen vahvasti ulkomaalaisvahvistuksiin nojaavasta pelaajapolitiikastaan. Alkanut kausi ei muodosta poikkeusta. 

Seuran historian tärkein hahmo on ollut vuosikymmenet Markku Ritala. Toinen tunnettu taustavaikuttaja on laulaja Aarne Tenkanen alias Kai Järvinen, joka on Atlantiksen ns. lentävä manageri. Tällä kaudella seuran edustusjoukkueessa on vahvaa HJK-väriä, kun Klubi-legenda Markku ”Fana” Palmroos toimii joukkueen maalivahtivalmentajana. 

HJK Klubi 04:n leirissä ei oltu tyytyväisiä 0-0 tasapeliin kotiavauksessa TPV:tä vastaan. Päävalmentaja Joonas Rantanen haluaa, että joukkue palaa perjantaina normaaliin päiväjärjestykseen.

– Yksi iso asia on saada normaalisti peliimme kuuluvan kontrolli takaisin. On tärkeä palauttaa peruspelimme rakenteet SalPa-pelin tasolle, me emme halua toistaa TPV-pelissä ajoittain nähtyä painimista. Toinen tärkeä asia on kollektiivisen puolustamisemme onnistuminen. Atlantiksella on vaaralliset laitapelaajat. Meidän on saatava tämä uhka torjuttua pelaajiemme laadukkaalla yhteistyöllä.

– Loukkaantumistilanteemme on samanlainen kuin viikko sitten, Rantanen päättää.

Atlantis FC vs HJK Klubi 04
Pe 3.7.2020 klo 19:00
Pukinmäki