Ennakko: HIFK vs HJK

Toni Koskela: ”Stadin Derby on suomalaisen seurajalkapallon huipputapahtuma kotimaisessa liigassa.”

Katso video!

HIFK vs HJK 
Ke 30.6.2021 klo 18:30 
Bolt Arena

Klubi lähtee huomiseen matsiin innolla. Stadin Derbyt ovat aina huippuhetkiä, joissa on paljon tunnetta kentällä ja katsomossa.

– Tietysti kaikki tietävät sen, että tämä on Se Peli, missä on paras fiilis ja eniten katsojia. Stadin Derby on suomalaisen seurajalkapallon huipputapahtuma kotimaisessa liigassa, kertoo HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

– Nyt varsinkin toivon, että tulisi korkean intensiteetin peli, tulisi paljon tunnetta ja actionia kentälle ja katsomoon. Huominen on tietysti tärkein peli, mutta samalla se valmistaa meitä hyvin seuraavaan viikon europeliin.

Keskiviikon ottelun vastustaja HIFK on pelannut tuloksellisesti erittäin hyvin, kahdeksassa ottelussa 15 pistettä ja neljäs sija sarjataulukossa.

– Talvella kohtasimme HIFK:n kahteen kertaan, mutta siitä joukkue on aavistuksen muuttunut. He ovat erittäin kärsivällisiä omassa pallonhallinnassaan, liikuttavat palloa monella pelaajalla, ja saavat näin pitempiä pallonhallintajaksoja. Heitä on hetkittäin vaikeampi paineistaa, koska heillä on monta pelaajaa pallon lähellä ja pallon alla. Verrattuna talveen, jolloin he halusivat prässätä tosi aggressiivisesti koko ajan, on nyt tullut mukaan vähän rauhallisempikin vaihe siihen, jolloin he putoavat matalammalle puolustamaan.

– Mielenkiintoinen joukkue sillä tavalla, että heidän hyökätessään tulee paljon erilaisia rotaatioita ja erikoistilanteissa on paljon variaatioita. Uskon, että saadaan jalkapallollisesti ja taktisesti hyvä peli, ja toivotaan että saadaan myös paikalliskamppailun luontaista korkeaa intensiteettiä, paljon taklauksia ja sellaista, analysoi Koskela. 

Joukkueen pelaajatilanne on hyvä. Vahvuudesta pois ovat ainoastaan Dylan Murnane ja pitkäaikaistoipilas Santeri Väänänen.

– Dylanille ei ole vielä saatu sopivaa maskia nenän suojaksi, joten hän ei ole käytettävissä. Daniel O’Shaughnessy tulee takaisin. Pitää miettiä ja osittain myös kokeilla eri vaihtoehtoja, mikä on joukkueen kannalta toimivin ja kaikkia pelin vaiheita ajatellen tasapainoisin kokonaisuus, koska toppariparimmekin on pelannut hyvin.

– Meillä on kaikin puolin hyvä tilanne pelaajistossa. Meidän pitää tietysti aina miettiä nuoria pelaajiamme, esimerkiksi Matti Peltola on pelannut pari hyvää peliä viime aikoina. Samaan aikaan on tärkeää, että nuoret pelaajamme pelaavat säännöllisesti, joten pitää miettiä, kannattaako pelata torstaina isot minuutit HJK Klubi 04:n paidassa. Torstaina saamme myös varmistettua Kevin Kouassivi-Benissanillepelikuntoon pääsemiseksi tosi tärkeitä minuutteja, ja samalla tietysti autamme 04:n joukkuetta, jotta saamme hyviä tuloksia myös sieltä.

– HJK Klubi 04:n Ykkösen sarjapaikka on meille tärkeä, koska sieltä saamme sellaisia pelejä, jotka todella kehittävät nuoria pelaajia ja vaativat heiltä eri tavalla kuin aiemmat Kakkosen pelit.

Otteluun on vielä lippuja saatavana HJK:n lippukaupassa liput.hjk.fi ». Suora lähetys on katsottavissa Ruudusta »