Ennakko: HIFK vs HJK

Liigacupin halliderby nähtävissä suorana Ruudusta keskiviikkona kello 13.00. 

Katso haastattelu!

HIFK vs HJK 
Ke 16.2.2022 klo 13:00 
Liigacup – Jätkäsaaren halli

HJK:n vuoden kuudes treeniviikko pitää sisällään kaksi Liigacupin ottelua. Ensimmäisenä vuorossa on kauden ensimmäinen halliderby, kun HIFK isännöi Klubia keskiviikkona 16. helmikuuta. Jätkäsaaren jalkapallohallissa pelattava kamppailu potkaistaan käyntiin kello 13.00. Otteluun ei valitettavasti mahdu yleisöä, mutta matsia voit seurata suorana Ruudussa ja somekanavissamme!

Liigacupin A-lohkon kaikki neljä joukkuetta ovat ehtineet pelaamaan ainakin yhden ottelun. HIFK on lohkon kärjessä voitettuaan FC Interin vieraskentällä. HJK sen sijaan pitää perää, kun sinivalkoiset hävisivät ensimmäisen – ja toistaiseksi ainoan – ottelunsa IFK Mariehamnille 2–3. Lohkon kaksi parasta etenevät varmasti pudotuspeleihin, ja myös kaksi parasta lohkojen kolmanneksi sijoittunutta saavat paikan jatkopeleihin.

– Pelaajilla oli vapaa viikonloppu perjantain Kalju FC -ottelun jälkeen. Tämä on ikään kuin simulaatiota tulevasta sarjakaudesta, kun pelejä on tiheään tahtiin. Nyt olemme kaksi päivää valmistautuneet huomiseen otteluun ja olemme hyvin aikataulussa. Pyrimme rakentamaan pala palalta omaa peliämme yhä parempaan kuosiin, analysoi HJK:n valmentaja Toni Korkeakunnas.

– Paikallisvastustajan kohtaaminen tuo tietysti pientä lisävipinää ottelun ympärille, mutta valmennuksellisesta näkökulmasta se ei oikeastaan näy joukkueen valmistautumisessa. Kliseisesti sanottuna pääpaino on kuitenkin oman pelin kehittämisessä.

HJK:n kokoonpano on lähestulkoon sama kuin Virossa. Poissa ovat pitkäaikaispotilas Arttu Hoskosen lisäksi varmuudella ainakin Santeri HostikkaPyry SoiriJanne Saksela sekä Murilo.

HJK:n valmentaja Toni Korkeakunnas on hallitseva Liigacupin mestari, kun hän voitti kilpailun kaudella 2016 valmentaessaan FC Lahtea. HJK:n nykyisestä miehistöstä myös Santeri Hostikka edusti tuolloin lahtelaisseuraa.

– Luulin jääneeni jo elämään historiankirjoihin, mutta niin vain tämä kilpailu kaivettiin naftaliinista uudelleen esiin. Ei auta kuin voittaa mestaruus uudestaan. Edellisestä Liigacupin finaalista on hyviä muistoja, kun voitimme rangaistuspotkukilpailuun edenneessä finaalissa SJK:n. Voittaminen maistuu aina, joten eiköhän jatketa sitä, myhäilee Korkeakunnas.

HIFK nousi Veikkausliigaan kaudeksi 2015, ja siitä lähtien joukkueella on ollut merkittävä vaikutus helsinkiläiseen jalkapallokulttuuriin – vaikka HIFK viettikin kauden 2018 Ykkösen puolella. Sinivalkoisen HJK:n ja punapaitaisen HIFK:n väliset kamppailut ovat monesti olleet suomalaisen jalkapallokauden kohokohtia. Joukkueet ovat kohdanneet viimeisen seitsemän vuoden aikana jo 24 kertaa, ja Klubi on napannut Helsingin herruuden 14 kertaa. HIFK on voittanut otteluista kolme, ja seitsemän kertaa on päädytty pistejakoon.

Katso suora lähetys Ruudusta »