Alicantesta Töölöön – lauantaina Bolt Arenalle saapuu FC Honka

Klubi isännöi viime kaudella Veikkausliiga-pronssia voittanutta FC Honkaa Liigacupin lohkovaiheen ottelussa.

HJK vs FC Honka
La 18.2.2023 klo 14:00
Liigacup – Bolt Arena

Torstaina Espanjan Alicantesta Suomeen palannut HJK kohtaa lauantaina Liigacupin A-lohkon ottelussa espoolaisen FC Hongan. Leudon sään ansiosta Metroderbyksi ristitty ottelu pelataan Klubin aiempien kamppailuiden tapaan Bolt Arenalla. Molemmat aiemmat Liigacup-ottelut voittanut HJK johtaa alkulohkoaan, ja pisteen vähemmän saalistanut Honka on kolmantena.

Ottelussa on avoinna ainoastaan pääkatsomo, jonka portit aukeavat kello 13. Mahdolliset Taliin ostetut liput käyvät sellaisenaan myös Boltille. Lippuja voi ostaa yltä löytyvän lippulinkin lisäksi myös HJK:n toimistolta ottelupäivänä kello 13 alkaen. Lue lisää ottelujärjestelyistä täältä!

Viikon verran nurmikentillä treenannut HJK totutteli perjantaina jälleen alustanvaihtoon kevyiden harjoitusten merkeissä. Joukkueella on takanaan erittäin onnistunut ja intensiivinen leiri Espanjassa, joten Honka-pelin jälkeen osa pelaajista jää vajaaksi viikoksi vapaalle. Tämän takia ensi viikon Liigacup-ottelu Interiä vastaan pelataan vahvasti HJK Klubi 04 -painotteisella miehistöllä.

HJK:n vahvuudesta ovat sivussa jo pidempään poissa olleet Valtteri Moren, Roope Riski ja Miska Ylitolva, joka kävi hiljattain operaatiossa – Miskan on tarkoitus palata joukkueharjoituksiin noin kuukauden päästä. Lisäksi Lucas Lingman ja Topi Keskinen huilaavat huomenna. Joukkueen kapteeni Miro Tenho on sen sijaan palannut täyteen harjoitusvahvuuteen.

HJK on alkuvuoden aikana kulkenut voitosta voittoon, ja joukkueen raikas hyökkäyspelaaminen on ollut myrkkyä vastustajille. Kotimaassa jalkoihin ovat jääneet FC Haka (4–0), IFK Mariehamn (3–0), FC Lahti (5–2) sekä lyhyemmässä harjoitusottelussa Gnistan (3–0). Lisäksi joukkue haki Espanjasta maukkaan kansainvälisen päänahan, kun norjalainen pääsarjajoukkue Tromsø IL kaatui maalein 3–2.

Viisi maalia harjoituskaudella viimeistellyt Keskinen on ollut HJK:n ykköstykki, mutta onnistumisia on tullut laajalla rintamalla. Kai Meriluoto on ollut tehokas Klubin kärjessä, ja HJK Klubi 04:stä edustukseen noussut toppari Oliver Pettersson on esiintynyt miehekkäästi puolustuslinjassa. Myös ikinuori Atom on pelannut hienoa alkuvuotta: kaksi maalia iskenyt japanilainen on jo tuplannut viime kauden maalisaldonsa!

Viime kaudella Veikkausliiga-pronssia saavuttaneen Hongan alkukausi on ollut ainakin tulosten valossa hyvin vaihteleva. Vesa Vasaran luotsaama espoolaisryhmä on pelannut Liigacupia jo neljä ottelua, mutta pistetili on karttunut vain viidellä pinnalla. Edellisessä ottelussaan Honka hävisi FC Interille lukemin 0–1. Lisäksi Honka on pelannut kaksi harjoitusottelua, joiden saldo on murskaava: PK-35 kaatui 5–0 ja virolainen Paide Linnameeskond 4–0.

Hongan tehokkain maalinsylkijä on ollut 20-vuotias Jonathan Muzinga, joka siirtyi täksi kaudeksi Espooseen SJK:sta. Lupaava hyökkääjä on laukonut yhteensä kolme osumaa, joista kaksi Liigacupissa. Seuraamisen arvoisia nimiä ovat myös Huuhkajiin noussut HJK-taustainen Agon Sadiku sekä keskikenttäpelaaja Jerry Voutilainen, joka edustaa pelipaikkansa kotimaista parhaimmistoa.