Ennakko: HJK Klubi 04 vs Atlantis

HJK Klubi 04 kohtaa Atlantis FC:n kolmannen kerran tällä kaudella.

Saku Heiskanen - HJK Klubi 04. Photo: © Jussi Eskola
Saku Heiskanen

HJK Klubi 04 vs Atlantis FC 
Su 20.9.2020 klo 17:00 
Bolt Arena

Kakkosen B-lohkoa tappiottomana 11 kierroksen jälkeen johtava HJK Klubi 04 kohtaa sunnuntaina 20. syyskuuta klo 17.00 Bolt Arenalla Atlantis FC:n.

Kun sarjaa on jäljellä kuusi kierrosta, nollanelosella on 31 pistettä ja viidentenä olevalla Atlantis FC:llä puolestaan 16. Joukkueet ovat kohdanneet jo kahdesti, molemmilla kerroilla Pukinmäessä. Heinäkuun alussa käydyssä ensimmäisessä ottelussa raitapaidat nousivat kahden maalin tappioasemasta 4-3 voittoon muun muassa Kari Meriluodon hattutempun ansiosta. Toinen kamppailu oli paljon epätasaisempi; nollanelosen 4-0 voittossa maalintekijöinä kunnostautuivat Casper Terho kahdesti ja Saku Heiskanenkerran. Yksi osuma meni Atlantiksen omaan piikkiin.

Atlantiksen peleissä on tehty paljon maaleja molempiin päihin, verkot ovat heiluneet 47 kertaa (22-25). Varsinkin puolustaminen on ollut heikkoa. Sarjan jumbona majaileva Pallo-Iirot on ainoa joukkue, joka ei ole toistaiseksi pystynyt tekemään maalia Atlantiksen verkkoon. Toisaalta Atlantis on myös itse pystynyt viimeistelemään kaikkia vastustajia vastaan. Joukkueen parhaat maalintekijät ovat Odilon Kouakou ja Cheikh Toure neljällä osumalla. Sarjatilanne vaikuttaa joukkueen kohdalla kohtuullisen turvalliselta. Kuusi kierrosta ennen loppua Atlantiksella on putoajan paikaan 7 pistettä.

Päävalmentaja Joonas Rantanen haluaa pientä hienosäätöä edelliseen, tosin voitokkaaseen, FC Espoo-peliin nähden.

– Kuten aiemmin, meille on tärkeää liikuttaa palloa nopeasti ja sujuvasti. Sen jälkeen meidän on tehtävä viimeisellä kolmanneksella oikeita ratkaisuja. Yksi päätöksenteko liittyy hyökkäysten pituuteen. Välillä meidän on pidettävä palloa pidempään myös vastustajan alueella.

– Meidän puolustamisemme on ollut koko kauden ajan melko laadukasta. Nyt meidän on varauduttava erityisesti vastustajan pitkiin palloihin, jotta heidän vaaralliset hyökkääjänsä eivät pääsisi uhkaamaan sen enempää meidän puolustuslinjamme etualuetta kuin selustaakaan, Rantanen analysoi.