Ennakko: HJK Klubi 04 vs HJS Akatemia

HJK Klubi 04 pelaa ”uutta” joukkuetta vastaan.

HJK Klubi 04. Photo: © Jussi Eskola

HJK Klubi 04 vs HJS Akatemia 
Su 27.9.2020 klo 17:00 
Bolt Arena

Kakkosen sarja alkaa kääntyä kohti loppusuoraa. B-lohkoa tappiottomana johtava HJK Klubi 04 kohtaa sunnuntaina 27. syyskuuta klo 17:00 Bolt Arenalla HJS Akatemian.

Poikkeuksellisella koronakaudella osa vastustajista kohdataan kolme kertaa, osa vain kerran. Ensi sunnuntaina vastaan tuleva HJS Akatemia kuuluu vain kerran tällä kaudella kohdattavien joukkueiden joukkoon. HJS Akatemia on juridisesti itsenäinen yhdistys, joka toimii läheisessä yhteistyössä vuonna 1999 perustetun Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa. 

HJS Akatemia aloitti sarjatoimintansa kaudella 2016 Nelosessa, josta se nousi vuosi ja kausi trendillä Kakkoseen vuodeksi 2018. Ensimmäisellä yrittämällä visiitti jäi ranskalaiseksi, mutta tälle kaudelle uudestaan Kakkoseen nousseet hämeenlinnalaiset ovat pelanneet hyvin, vaikka ainakin tulosten perusteella epätasaisesti. Joukkue on 12 kierroksen jälkeen sarjassa viidentenä 16 pisteellä, maalierolla 17-17. Voittoja, tasapelejä ja tappioita on kaikkia yhtä paljon, neljä kappaletta. Ailahtelevuutta voi ehkä perustella sillä, että joukkue ei ole toistaiseksi voittanut tai hävinnyt kahta kertaa peräkkäin. Joukkueen paras maalintekijä on ollut Jesse Huhtala seitsemällä osumallaan. HJS Akatemiaa on useamman vuoden valmentanut Lauri Hakanen yhdessä hämeenlinnalaisen pelaajalegendan Teuvo Palkin kanssa. 

Nollanelosen terveystilanne on hyvä. Pitkästä loukkaantumisesta toipunut Johannes Yli-Kokko on tervehtynyt ja pelaa viikonloppuna A-nuorten riveissä. Päävalmentaja Joonas Rantanen kohtaa mielellään uuden joukkueen.

– Nyt on edessä uusi tilanne, koska emme ole kohdanneet hämeenlinnalaisia aiemmin tällä kaudella. Olemme luonnollisesti ottaneet selvää tulevan vastustajan pelaamisesta. Heillä on tiivis, hyvin organisoitu puolustus. 17-17 maaliero kertoo toisaalta myös ehkä siitä, että maalinteossa on ollut jonkun verran vaikeuksia.

– Omana tavoitteenamme on pelata varsinkin hyökkäyspelin osalta ehjä kokonaisuus. Meillä on viime peleissä ollut aivan erinomaisia jaksoja, mutta fokuksen ylläpitämisessä läpi pelin on ollut haasteita, Rantanen lopettaa.

Osta liput matsiin: HJK.fi/liput »