Ennakko: HJK vs AC Oulu

HJK:n valmentaja Joonas Rantanen ja keskikenttäpelaaja Sebastian Dahlström vierailivat Elisa Kulmassa keskustelemassa Klubin tilanteesta ja huomisesta Veikkausliigan ottelusta. Isäntänä toimi Elisan Tero Lehti.

Katso video!

HJK vs AC Oulu 
Pe 28.5.2021 klo 18:00 
Bolt Arena

Otteluisäntä Elisa

HJK kohtaa kotiottelussa Bolt Arenalla sarjanousija AC Oulun perjantaina 28.5.2021 kello 18.00. Koronarajoitusten vuoksi ottelu pelataan edelleen ilman yleisöä.

Klubilla on allaan hieno vierasvoitto Seinäjoelta, jossa SJK kaatui Miro Tenhon ja Anthony Olusanyanviimeisen minuutin maaleilla 2-0.

– Seinäjoella peli rullasi kohtalaisen hyvin ja pystyimme suhteellisen tasaisesti tuottamaan maalipaikkoja. Tyytyväinen täytyy olla siihen, että fokus, keskittyminen ja rauhallisuus säilyivät omassa pelissä ihan loppuun asti, ja lopulta yliajalla saimme palkinnon ensimmäisen ja toisen maalin muodossa, analysoi HJK:n valmentaja Joonas Rantanen voitokasta vierasmatsia.

– Viime hetken voitto on iso juttu joukkueelle. Mestaruuden kannalta nämä ovat isoja pisteitä ja luovat loistavaa fiilistä seuraaviin matseihin, vahvistaa Klubin keskikenttäpelaaja Sebastian Dahlström.

HJK:n pelaajatilanne on hyvä. Tällä viikolla Santeri Väänästä lukuun ottamatta kaikki pelaajat ovat osallistuneet harjoituksiin. 

– Tietysti aina seuraamme kuormitusta ja rasitusta ja yritämme päästä siihen tilanteeseen, että kun menemme pelaamaan, olisimme mahdollisimman freesinä ja valmiina, kertoo Rantanen.

Sebastian Dahlströmin mukaan joukkueen henkinen tila on erinomainen. 

– Vaikka hävisimme cupin finaalin, olemme pelanneet sen jälkeen hyvin Veikkausliigassa. Se osoittaa, että olemme henkisesti hyvässä tilassa.

HJK:n viimeistelyharjoitukset sujuivat hienosti ja joukkue on valmiina huomiseen matsiin. AC Oulu lähtee otteluun täysin eri tilanteesta kuin Klubi.

– AC Oulu on yrittänyt pelata samalla tavalla, millä he sarjanousun ansaitsivat. He rakentavat hyökkäyksiä ja etenemispaikkoja rauhassa. Saa nähdä, ovatko muuttaneet jotain, kun eivät ole vielä onnistuneet voittamaan. Mahdollisiin muutoksiin meidän on kyettävä reagoimaan pelin aikana, kertoo Rantanen.

Dahlström nostaa AC Oulun pelaajista esiin HJK-kasvatti Obed Malolon ja Klubissa hienon uran kapteeninakin tehneen Rafinhan.

– Obed Oulun keskikentällä on hyvä pelaaja, joka pystyy tekemään hyviä ratkaisuja ja toimii isolla säteellä. Puolustuksessa Rafinha on tärkeä pala heidän pelinavaamisessa. Se meidän pitää ottaa huomenna pois, kertoo Dahlström.

Miten pisteet jäävät Stadiin? Katso koko ennakkokeskustelu otsikkokuvan videolta!

Suora lähetys ottelusta on katsottavissa Ruudusta kello 17.45 alkaen. 

Sebastian Dahlström - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola