Ennakko: HJK vs Haka

Päävalmentaja Toni Koskela ennakoi yhdessä Sebastian Sorsan kanssa tulevaa klassikko-ottelua FC Hakaa vastaan.

HJK vs Haka
Ke 8.7.2020 18:30
Bolt Arena, Helsinki

HJK kohtaa Hakan Veikkausliigan todellisessa klassikossa huomenna keskiviikkona Bolt Arenalla. Teemu Tainion luotsaama ryhmä tuli tutuksi Suomen cupin välierässä, josta Klubi otti hienon voiton ja otti paikkansa lokakuun finaalissa. Haka antoi kuitenkin kovan vastuksen, ja Klubin päävalmentaja Toni Koskela tuntee Hakan vahvuudet hyvin.

– Haka on mielenkiintoinen joukkue ja jos katsotaan esimerkiksi heidän Honka-ottelun faktoja, olisi heille selvästi kuulunut voitto, toteaa Koskela.

– Yksi selkeä nosto Hakasta on heidän tapansa hyökätä, mikä tekee heistä vaikeasti prässättävän joukkueen. Keskikentän pohjan Medo ja Anton Popovitch ovat pallollisesti vahvoja pelaajia, jonka lisäksi Haka on hyvä luomaan ylivoimia laitoihin.

HJK otti pätevän voiton sarja-avauksestaan FC Lahden vieraana ja siinä Koskela sanoo joukkueen pelanneen taktisesti eheän ottelun.

– Olen kutakuinkin tyytyväinen kokonaisuuteen. Joinain hetkinä toki luovuimme pallosta liian helposti ja teimme vääriä valintoja, mutta kun katsomme esimerkiksi maaleja, ne ovat tietyllä tavalla jatkumoa ensimmäisestä Haka-ottelusta. Meille on tärkeää pakottaa vastustaja puolustamaan syvällä pitkään, jolloin maalintekomahdollisuuksia aina lopulta syntyy.

Toni kuvailee joukkueen tilanteen hyväksi. Pitempään kokoonpanosta sivussa on vain Matti Peltola.

– Fiilis on hyvä ja näin on ollut oikeastaan koko ajan, sillä jätkät tekevät todella hyvin töitä joka päivä ja motivaatio on korkealla. Meillä on suurin piirtein samat pelaajat käytössä, kuin edellisellä viikolla ja pitkään poissaolleet Eetu Vertainen ja Bubacar Djaló lähestyvät pikku hiljaa täyttä pelikuntoa. Kiva fiilis mennä kohti ensimmäistä kotiottelua Veikkausliigassa, päättää Koskela.

Pelaajat otteluun

3 Henri Toivomäki
5 Daniel O’Shaughnessy
6 Ivan Ostojić
7 Eetu Vertainen
8 Bubacar Djaló
9 Riku Riski
10 Lucas Lingman
11 Roope Riski
12 Jakob Tånnander
13 Luis Carlos Murillo
15 Miro Tenho
16 Kalle Katz
17 Nikolai Alho
19 Tim Väyrynen
21 Santeri Väänänen
22 Ferhan Hasani
24 David Browne
25 Antonio Reguero
28 Rasmus Schüller
30 Joonas Vahtera
37 Atom Tanaka

Ottelusta on suora lähetys Ruudussa »