Ennakko: HJK vs Honka

Koskela: ”Honka on vastustajana täysin erilainen kuin kaksi viimeistä vastustajaamme.”

Seba Sorsa jututti päävalmentaja Toni Koskelaa. Katso video!

Klubi kohtaa Hongan huomenna lauantaina Veikkausliigan huippumatsissa Bolt Arenalla kello 17:00. Lippuja Yläkatsomoon on vapautettu lisää myyntiin. Pohjoispäädyssä on vielä muutamia paikkoja.

Veikkausliigan tiivis ottelutahti asettaa valmentajat valintojen eteen. Miten valitaan joukkue seuraavaan peliin ja millaisia asioita pitää ottaa huomioon?

– Ei välttämättä ole ihan helppoa. Seuraava peli on aina se tärkein ja saatavilla on kolme pistettä ja jokainen vastustaja on aina erilainen, kertoo HJK:n päävalmentaja Toni Koskela

– Itse uskon, että meillä on laaja materiaali. Pelejä on niin paljon, että joku loukkaantuu jossain vaiheessa, vaikka tekisimme mitä. Mutta mitä enemmän meillä on pelaajia pelikunnossa ja jopa onnistumisia alla, sitä helpompi heidän on hypätä mukaan pelaavaan kokoonpanoon.

HJK:lla on hyvä tilanne, kun melkein kaikki pelaajat ovat kunnossa. Vain pitkäaikaistoipuja Matti Peltolaei ole käytettävissä. 

– Voi käydä niin, että joku pelaaja ei ole huomenna kokoonpanossa ollenkaan, mutta on avauksessa ensi viikon tiistaina. Marginaalit ovat pieniä.

– Se on aina kokonaisuuden punnintaa. Valmentajan tehtävä on tehdä valintoja, tiivistää Koskela.

HJK:lla on lauantaina iso peli kotona Bolt Arenalla, jossa yleisö on joskus vaativaa. Miten valmentaja kokee nämä kotipelit? Onko täällä enemmän paineita?

– HJK:ssa odotukset ovat aina korkealla niin valmentajalle kuin pelaajillekin. Aina pitää voittaa ja välttämättä se 1-0 voittokaan ei tyydytä, vaan se pitää tapahtua tietyllä tavalla.

– Koen sen kuitenkin niin, että meillä on 10 hengen valmennustiimi ja 23 pelaajaa, joita minun pitää johtaa. Fokukseni pitää olla oleellisissa asioissa. Suurimmat paineet otan siitä, miten meidän päivittäinen arki toimii ja miten rakennamme sellaisen toimintaympäristön, että jokainen kokee merkitystä sen suhteen ja kokee, että siihen kannattaa sitoutua, koska se vie myös kohti jokaisen omia tavoitteita ja mahdollistaa kehittymisen. Siinä otan suurimmat paineet.

– Uskoisin, että jokainen valmentaja riippumatta siitä, missä toimii, kokee myös ulkoisia paineita. Olennaisinta on säilyttää toimintakyky ja pitää fokus niissä olennaisissa asioissa, joihin voi vaikuttaa, tiivistää Koskela.

Helppoja pelejä ei ole ja huomenna HJK kohtaa jälleen vaikean vastustajan, FC Hongan. Honka on päästänyt sarjassa vähiten maaleja mutta toisaalta ei ole myöskään tehnyt niitä paljon. 

– Honka on täysin erilainen vastustaja kuin sunnuntaina KuPS. Tämä asettaa täysin erilaiset haasteet sille, miten meidän pitää puolustaa. Honka haluaa pelata lyhyillä syötöillä ja heillä on taitoa tulla ahtaista tiloista ulos. Meidän pitää olla hyviä niissä hetkissä, kun aloitamme prässin, olla riittävän kompakteja, jotta pystymme riistämään pallot ylhäältä. 

– Meidän pitää käyttää meidän dynaamisuutta ja juoksuvoimaa hyväksi huomenna ja pitää pelissä pitkiä hetkiä korkeata intensiteettiä, päättää Koskela.

Tervetuloa otteluun!

HJK vs Honka 
La 15.8.2020 klo 17:00 
Bolt Arena, Urheilukatu 5 

Liput: HJK.fi/liput »