Ennakko: HJK vs IFK M

Kuntopuntarin kaksi parasta joukkuetta kohtaavat Bolt Arenalla sunnuntaina.

Hugo Keto - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Hugo Keto

HJK vs IFK M 
Su 30.8.2020 18:30 
Bolt Arena 

HJK nousi torstain 2–0-kotivoitolla SJK:sta Veikkausliigan kärkeen kahden pisteen erolla ennen FC Interiä. Klubi haluaa säilyttää piikkipaikkansa sunnuntaina 30.8. klo 18.30 Bolt Arenalla, kun vieraaksi tulee IFK Mariehamn. Ahvenanmaalaisten riveissä pelaa Veikkausliigan tämän hetken paras maalintekijä Albion Ademi.

Kamppailu on kausirytmin kannalta merkittävä, sillä sunnuntain jälkeen sarjassa pidetään miltei parin viikon maaottelutauko. Viidentenä sarjassa olevat maarianhaminalaiset ovat hyvässä vireessä. Viimeisestä viidestä pelistään IFK M on voittanut neljä. Oiva tahti sai alkunsa elokuun alusta, kun joukkue kukisti FC Interin kotonaan 2-0. Joukkueen ainoa tappio elokuun aikana on tullut vieraissa KuPSille 1-2.

Ahvenanmaan ylpeyttä arvioitiin ennen kautta sarjan häntäpään vartijaksi. Palloliittoon siirtyneen ex-päävalmentajan Peter Lundbergin tilalle palkattu ruotsalainen Lukas Syberyjski on kuitenkin saanut joukkueen pelin viime aikoina hyvään tasapainoon. IFK M tekee kohtuullisen paljon maaleja, mutta suojelee samalla omaa päätään hyvin. Koska maarianhaminalaiset päästivät alkukaudella enemmän maaleja kuin nyt, joukkueen koko kauden maaliero on suhteellisen tasainen 19–16. 19 tehdyllä osumalla IFK M on jaetulla kolmannella sijalla maalinteon tehokkuudessa HJK:n ja FC Interin jälkeen.

Monien Veikkausliigaseurojen tapaan myös IFK:ssa on muutama pelaajaa, joilla on vankka HJK-tausta. HJK-legenda Akseli Pelvas on ollut joukkueen toiseksi paras maalintekijä kahdella osumallaan. Puolustaja Mikko Sumusalo on puolestaan ollut vihreäpaitojen kokoonpanon vakiopelaaja, joka on esiintynyt toistaiseksi jokaisessa IFK:n pelissä. Myös puolustaja Lassi Järvenpää on entinen HJK Klubi 04:n pelaaja.

Maarianhaminalaiset ovat onnistuneet houkuttelemaan saarelle muutaman Suomen poikien maajoukkueissa kunnostautuneen pelaajan. Vuonna 1999 syntynyt suomalais-albanialainen Albion Ademi on tehnyt tällä kaudella todellisen läpimurron kansalliselle huipulle. Hän on 9 maalillaan Veikkausliigan paras maalintekijä ennen FC Interin Timo Furuholmia. FC Hongan kasvattia Maximo Tolosta pidettiin nuorempana yhtenä Suomen parhaista vuonna 2001 syntyneistä pelaajista. SJK:n kautta Maarianhaminaan siirtynyt Tolonen on kuitenkin tällä kaudella jäänyt suhteellisen vähäiselle peliajalle.

Päävalmentaja Toni Koskela odottaa tiukkaa kamppailua.

– Vastakkain ovat Veikkausliigan kuntopuntarin kaksi parasta joukkuetta. Erinomaisessa vireessä oleva Ademi on ollut tärkeä pelaaja joukkueelleen, vaarallinen ja tehokas. Meillä on kahdeksas peli kuukauden sisällä, mikä sekin on syytä ottaa huomioon. Tästä lähtökohdasta on erityisen tärkeää löytää oikea henkinen vire, jotta pystymme pelaamaan tasapainoisen 90-minuuttisen, ja päätämme kuukauden tyylikkäästi, Koskela arvioi.

Toni Koskela - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Toni Koskela

Loukkaantumisten vuoksi kokoonpanosta puuttuvat edelleen Matti Peltola ja Santeri Väänänen. Sen sijaan Eetu Vertainen on pelikunnossa ja valmennuksen käytettävissä. Ferhan Hasanin ja Rasmus Schüllerin kanssa edetään päivä kerrallaan, ja Miro Tenhon odotetaan palaavan vahvuuteen maajoukkuetauon jälkeen.

Lue huolellisesti ohjeet lipunmyynnistä: HJK vs IFK M – Lipunmyynti otteluun »

Tutustu myös ottelun erityisjärjestelyihin poikkeusoloissa: Koronaviruksen aiheuttamat erityisjärjestelyt ottelutapahtumissa »

Älä tule sairaana tai oireisena otteluun!