Ennakko: HJK vs Ilves

Bolt Arena aukeaa vihdoin myös yleisölle, kun HJK saa perjantaina vieraakseen Ilveksen – Koskela: ”Mahtava päästä vihdoin pelaamaan kotiyleisön eteen!”

Filip Valenčič - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

HJK vs Ilves
Pe 18.6.2021 klo 18:00
Bolt Arena

HUOM! Porteilla ei ole lipunmyyntiä.

Host Kotkamills

Bolt Arena avautuu viimein yleisölle myös HJK:n Veikkausliigaottelujen osalta.

Ottelutapahtumassa ei ole enää yleisörajoituksia, mutta turvallisen väljyyden saavuttamiseksi vain joka toinen istuinpaikka on myynnissä. Avoinna ovat Pääkatsomo, Itäkatsomo, Klubipääty ja Yläkatsomo. Kaikissa katsomoissa on kioskipalvelut.

Joukkueet kohtaavat Veikkausliigan runkosarjassa nyt toistamiseen tällä kaudella. Toukokuussa Klubi voitti Ilveksen Suomen Cupin finaalin jälkimainingeissa Ratinassa Daniel O’Shaughnessyn, Lucas Lingmanin ja Casper Terhon maaleilla lukemin 0-3.

Päävalmentaja Toni Koskela peräänkuulutti ennen viime Ilves-ottelua nälkäisyyttä, ja kentällä nähtiinkin todella tehokas Klubi. Kolme maalia ensimmäiseen puoleen tuntiin päätti spekulaatiot ottelun voittajasta. Myös toisen puoliajan puolustuspelaaminen keräsi valmennusjohdon suitsutukset, kun Jakob Tånnanderin nolla saatiin turvattua tyylikkäällä ja fiksulla oman pään pelaamisella.

– Mahtava päästä vihdoin pelaamaan kotiyleisön eteen, iloitsee Koskela.

HJK:n tappiottomien otteluiden putki Veikkausliigassa on venynyt jo kuuteentoista otteluun. Kuluvalla kaudella pistepotti on kasvanut ropisemalla, kahdeksasta ottelusta kasassa on kahta vaille maksimimäärä pisteitä, 22. Liigan kärkipaikka vankistui viikonloppuna entisestään, kun HJK haki Maarianhaminasta Roope Riskin kauden kolmannella maalilla 1-0 vierasvoiton. Kun samaan aikaan KuPS päätti FC Interin viiden voiton putken samoin lukemin, kasvoi ero HJK:n ja Interin välillä neljään pisteeseen.

Perjantain vastus Ilves on liigassa seitsemäntenä. Se on voittanut ja hävinnyt seitsemästä ottelustaan kolme. Toukokuun alussa pelatun HJK-tappionsa jälkeen Ilves ylsi toistaiseksi kauden parhaimpaan vaiheeseensa. Tamperelaisten edellinen Helsingin vierailu päättyi 1-1 tasapeliin HIFK:ta vastaan. Tuosta ottelusta alkoi kolmen ottelun tappioton putki, kun Ilves ärjyi seuraavalla kierroksella 3-2 kotivoiton merkiksi KuPS:sta, ja heti perään KTP kaatui Ratinassa 2-0.

Juhlat kuitenkin loppuivat kuukauden vaihtuessa, kun kesäkuun puolella ensin FC Lahti (1-3) ja viime viikonloppuna SJK (0-1) olivat muuten tasaväkisissä otteluissa hieman tupsukorvia tarkempia.

Ilveksen tehoista on vastannut viime kauden päätteeksi HJK:ssa mestaruutta juhlinut Eetu Vertainen. 22-vuotias hyökkääjä on tehnyt kolmasosan Ilveksen yhdeksästä maalista.

– Ilveksellä on paljon erilaisia pelaajaprofiileja, jota kautta he voivat valita vähän eri tyylisiä pelaajia ja vaihdella muotoa. Perusajatuksena kuitenkin Wissin Ilves on aina kurinalainen joukkue, joka pystyy parhaimmillaan monenlaisiin ottelusuunnitelmiin vastustajan vahvuuksien eliminoisessa ja vaarallisiin vastahyökkäyksiin, analysoi Toni Koskela.

– Pelaajatilanne on sama kuin edelliset pelit, joten meilläkin on paljon vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia sopivinta aloitusta sekä muuta kokoonpanoa valitessa. Tuloksellisesti olemme hyvässä vireessä. Samaan aikaan tiedostamme kaikki, että pelillisesti meillä on potentiaalia myös parantaa.

Otteluisäntänä ottelussa on HJK:n yhteistyökumppani Kotkamills Oy.

Osta lippu otteluun: liput.hjk.fi »

Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä klo 17.45 alkaen Ruudusta »

Päivitetty 17.6.2012 kello 18:57