Ennakko: HJK vs KuPS

Millainen ero on Klubin ja KuPSin pelifilosofiassa? Seba Sorsa kysyy ja HJK:n päävalmentaja Toni Koskela vastaa.

HJK kohtaa sarjan kärkijoukkueen ja viime vuoden mestarin KuPSin huomenna lauantaina 1.8. kello 17:00 Klubin kotistadionilla Bolt Arenalla. Otteluisäntä Bolt.worksin otteluun ostamia lippuja vapautui myyntiin aiemmin tänään iltapäivällä. Osta liput tästä »

Voitokas Ilves-matsi jätti joukkueelle hyvän fiiliksen. Ottelu pelattiin kolmella topparilla, mikä antaa lisää vaihtoehtoja peliryhmityksiin.

– Päällisin puolin jäi hyvä fiilis, saimme hyvän kokemuksen siitä [ryhmityksestä]. Meillä on hyvä tilanne alakerrassa ja nyt kun vielä Valtteri Moren tuli mukaan, meillä on paljon vaihtoehtoja siihen, valaisee Toni Koskela.

HJK:n ja KuPSin pelifilosofia on monella tavalla erilainen, voidaan puhua jopa ääripäistä. Pelistä saatava data tukee tätä käsitystä esimerkiksi topparien syöttömääriä ja -prosentteja tarkasteltaessa.

– Molemmat toki pyrkivät kontrolloimaan peliä lähellä vastustajan maalia, mutta siihen ne yhteneväisyydet jäävätkin. KuPS pelaa pallon nopeasti mahdollisimman suoraviivaisesti lähelle vastustajan maalia ja siellä alkaa tietyllä tavalla se hyökkäyspelaaminen.

KuPSilla on tähän systeemiinsä hyvät pelaajat. 

– Urho Nissilä ja Ilmari Niskanen ovat kaksi oikein hyvää yksilöä tähän sarjaan, jotka ovat viimeisellä kolmanneksella hyvin vaarallisia pallon kanssa. 

– KuPS on hyvin erilainen mutta jalkapallon kauneus on siinä, että sitä voi tehdä niin monella tavalla, kiteyttää Koskela.

Katso koko ennakkohaastattelu otsikkokuvan videolta!

Klubi saa jalkeille vahvan kokoonpanon. Vahvuudesta puuttuvat vain pitkäaikaispotilas Matti Peltola ja David Browne, joka vielä parantelee pientä vammaansa.

Klubipäädyn etkot starttaavat kello 16:30, vieraana ex-klubilainen ja maajoukkuelegenda Markus Halsti

Perheen pienimmille on tarjolla Pohjoispäädyn portin edessä otteluisäntä Bolt.worksin järjestämä sirkuskoulu klo 16:00–16:45. Lapsiparkki avautuu puoli tuntia ennen ottelun alkua.

HJK vs KuPS 
La 1.8.2020 klo 17:00 
Bolt Arena, Urheilukatu 5

Liput: HJK.fi/liput »

Otteluisäntä

Bolt.Works