Ennakko: HJK vs RoPS

Koskela: ”Molemmissa bokseissa meidän pitää tehdä asioita laadukkaammin.”

Toni Koskela - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
HJK:n päävalmentaja Toni Koskela

HJK vs RoPS 
Ma 28.9.2020 klo 18:30 
Bolt Arena

HJK kohtaa maanantaina 28.9. Bolt Arenalla klo 18:30 Rovaniemen Palloseuran. Torstaina Klubi päätyi 2-2 tasapeliin Turun Palloseuraa vastaan. Nyt Klubi haluaa ottaa kauden 11. voittonsa kukistamalla pohjoiset vierailijansa.

Turun Palloseuraa vastaan käyty kamppailu oli tilastollinen kummajainen. HJK:n tilastollinen maaliodottama ottelussa oli 5,3 ja vierailla 1,27. Tällaisilla tilastoilla peli päättyy äärettömän harvoin tasatulokseen. 

HJK:n ja RoPSin edellinen peli reilu kuukausi sitten oli numerollisesti tasaisempi. RoPS roikkui kotonaan sinnikkäästi vierasjoukkueen perässä. Vasta Roope Riskin osuma lisäajan kolmannella minuutilla toi Klubille täyden pistepotin. 

Rovaniemen Palloseura on mielenkiintoinen vastustaja, koska seura antoi muutama viikko sitten potkut päävalmentajalleen Vesa Tauriaiselle. Tilalle tuli HJK Klubi 04:n viime kauden päävalmentaja ja Klubin liigajoukkueen valmennusryhmään kuulunut Mikko Mannila, jonka johdolla RoPS otti kauden ensimmäisen voittonsa viime kierroksella voittamalla Hakan 2-0. Nyt Mannila tekee paluun entiselle kotikentälleen oltuaan vastuussa rovaniemeläisten otteista kahdessa pelissä.

Uusi valmentaja sai joukkueen haltuunsa haastavassa tilanteessa. Rovaniemeläisillä oli alla 11 ottelun tappioputki, mikä sivusi Lahden Reippaan aiemmin yksin pitämää Veikkausliigan perättäisten tappioiden ennätystä. Kun Mannilan ensimmäinen peli RoPSin ruorissa 20.9. päättyi 0-2 kotitappioon KuPSille, joukkue oli saanut yksin nimiinsä ei-toivotun ennätyksen. Rovaniemeläisten onneksi jo seuraavassa Haka-pelissä tuli kauden ensimmäinen voitto.

RoPSin hopeasijalle kaudella 2018 valmentanut Toni Koskela pohtii asetelmaa.

– Mitään isompia kokonaisuuksia meillä ei ole pielessä. Pelit ovat pitkälti kontrollissa. Luomme joka pelissä paljon hyviä maalintekopaikkoja, ja teemme sitä monipuolisesti sekä hitailla että nopeilla hyökkäyksillä.  Sitten ovat ne pienet yksityiskohdat, jonka takia meillä on noin kuusi tai seitsemän pistettä vähemmän kuin mihin olisimme tyytyväisiä ja mitä pelien kulkuun nähden meidän olisi tullut klaarata. Etenkin molemmissa bokseissa meidän pitää tehdä asioita laadukkaammin.

– Vastustajan valmentaja Mikko Mannila tuntee tietenkin joukkueemme erinomaisesti. RoPS on aloittanut hänen johdollaan hyvin: tasainen peli KuPSia vastaan ja ansaittu voitto Hakasta. Koska RoPS ei saa käyttää meiltä lainassa olevia pelaajia, Mannila joutuu tekemään aika paljon muutoksia kokoonpanoonsa.

– Oma pelaajatilanteemme on ihan hyvä. Valtteri Morenin perheessä odotetaan uuden perheenjäsenen syntymää, joten hän on poissa. Luis Murillo on Honka-pelin kolhun takia vielä sivussa ja muutama TPS-pelissä kolhun saaneiden tilanne ratkeaa ottelupäivänä. Ferhan Hasani palasi joukkueen mukaan, mutta ei ole vielä pelikunnossa. Sitten jäävät enää pitkäaikaispotilaat Santeri Väänänen ja Matti Peltola, jotka eivät ole käytettävissä, sekä Lucas Lingman, joka on pelikiellossa varoitustilin täyttyä, Koskela päättää.

Osta liput matsiin: HJK.fi/liput »

Lue lisää turvallisen ottelutapahtuman erityisjärjestelyistä: COVID-19 – Ottelujärjestelyt »