Ennakko & katsojainfo: HJK–Haka su 22.5. klo 18.30

HJK:n Veikkausliiga-kauden kymmenes peli edessä – Klassikossa vastakkain maratontaulukon kaksi parasta: 31 mestaruuden HJK ja 9 mestaruuden FC Haka.

Perparim Hetemaj - HJK Helsinki. Photo: @ Mira Lönnqvist

HJK vs FC Haka
Su 22.5.2022 18:30. Portit avataan klo 17:00.
Veikkausliiga – Bolt Arena
Otteluisäntä: A-lehdet 

Veikkausliiga-kausi on hyvässä vauhdissa, ja HJK pelaa jo kauden kymmenennen ottelunsa tulevana sunnuntaina, kun valkeakoskelainen FC Haka saapuu vierailemaan Bolt Arenalle. Klubin kevään pienimuotoinen otteluruuhka päättyy Haka-kamppailuun, joka on HJK:lle viides kilpailullinen ottelu alle kolmeen viikkoon. 

220522 HJK-Haka Data

HJK on Veikkausliigan kärkipaikalla yhdessä ottelun vähemmän pelanneen Kuopion Palloseuran kanssa. 22 pistettä kerännyt kärkikaksikko on jo repinyt eroa muihin, kun kolmantena majaileva FC Honka on kahdeksan pisteen päässä. Haka on kuudentena kymmenellä pisteellään. 

Pirteän alkukauden pelannut Haka on HJK:n päävalmentajan Toni Koskelan mukaan mielenkiintoinen joukkue, jossa on potentiaalia molempiin suuntiin. 

– Haka on mielestäni hyvä joukkue, jota vastaan mikään joukkue ei ole onnistunut luomaan montaa maalipaikkaa. Lisäksi heillä on yläkerrassa uusia, mielenkiintoisia ulkomaalaisvahvistuksia, jotka ovat pelanneet hyvin. Sitä kautta koko joukkueenkin peli on kulkenut, ja esimerkiksi Kuopiostakin he olisivat tilastojenkin valossa ansainneet enemmän kuin saivat [1–2-tappio]. Meidän täytyy pelata hyvä ottelu, jotta saamme haluamamme kolme pistettä. 

Klubin pelaajatilanteessa on tapahtunut pieniä muutoksia: Roope Riski on jälleen valmennuksen käytettävissä, mutta sen sijaan Janne Saksela ja Joona Toivio ovat pienten loukkaantumisten takia sivussa sunnuntain ottelusta. Lisäksi katsomossa ovat edellisen ottelun tapaan Valtteri Moren, Pyry Soiri sekä pitkäaikaistoipilaat Santeri Väänänen, Riku Riski sekä Miska Ylitolva.  

Viisi edellistä ottelua
HJK 4–1–0, maaliero 9–4
Haka 1–1–3, maaliero 3–9 

HJK jatkaa tuloksellisesti hyvää alkukauttaan: viimeiset viisi ottelua ovat kartuttaneet Klubin pistepottia 13:lla, ja koko kauden pistekeskiarvo on 2,44. Samalla alkukauden ongelma, maalinteko, on osoittanut piristymisen merkkejä, kun viimeiseen kolmeen otteluun on tehty kuusi maalia, joista kolme edellisessä Lahti-kotivoitossa. 

FC Haka aloitti kautensa vahvasti voittamalla ensimmäisestä neljästä ottelustaan kolme, mutta sen jälkeen valkeakoskelaiset eivät ole voitoilla juhlineet: viidestä viime pelistä ainoa voitto tuli Cupin 4. kierroksella TPS:ää vastaan, sekin vasta rangaistuspotkukilpailussa.  

Bojan Radulovic on tehnyt Klubille liigassa kolme maalia.

Maalintekijät 

Bojan Radulovic on ottanut Klubin ykkösmaalintekijän viitan harteilleen. Serbihyökkääjä on iskenyt kolme maalia, joista kaikki ovat syntyneet viiden viime ottelun aikana. Saman ajanjakson aikana maalipuiden väliin ovat osuneet Jair Silva (2) sekä Miro Tenho, Anthony Olusanya ja Perparim Hetemaj (1). 

Haka on onnistunut maalinteossa ainoastaan kolme kertaa viimeisen viiden ottelun aikana. Maaleista ovat vastanneet Janne-Pekka Laine, Oliver Whyte sekä vielä viime kaudella HJK:n organisaatiossa pelannut Logan Rogerson. Mainitsemisen arvoisia ovat myös kreikkalainen Stavros Zarokostas (2 maalia, 1 maalisyöttö) sekä maalipörssin kolmossijalla majaileva skottikärki Lee Erwin (4 maalia, 2 maalisyöttöä), vaikka duo onkin viime otteluissa kärsinyt tehottomuudesta.   

Joukkueiden edelliset viisi kohtaamista Veikkausliigassa
4–1–0, maaliero 13–5 

Vaikka koko pääsarjahistorian osalta joukkueiden väliset tilastot ovat hyvinkin tasaiset, on HJK ollut Hakalle äärimmäisen hankala vastustaja jo jonkin aikaa: Klubi on voittanut kaikki Hakan viimeisimmän sarjanousun (2020) jälkeiset neljä keskinäistä kohtaamista. Valkeakoskelaisten viimeisin voitto Klubista Veikkausliigassa on niinkin kaukaa kuin heinäkuulta 2008.

Liput 

Liput ja kausikortit ovat myynnissä osoitteessa liput.hjk.fi. Tälle kaudelle uutena tuotteena myynnissä on tilauspohjainen kausikortti, joka oikeuttaa sisäänpääsyn kaikkiin HJK:n miesten, naisten sekä Klubi 04:n kotimatseihin edullisimmillaan 12 euron kuukausimaksulla. 

Ennen ottelua lippuja on myynnissä Klubipäädyssä sijaitsevassa lippukioskissa. Hakan kannattajat sijoittuvat ottelussa Itäkatsomon lohkoihin 121–122. Haka-kannattajille on oma sisäänpääsy Itä- ja Pohjoiskatsomon kulmasta portista 7. 

Jäsenmaksunsa viimeistään maanantaina maksaneet HJK-juniorit pääsevät maksutta sisään Itäkatsomoon kännykän MyClub-sovellusta portinlukijaan näyttämällä. Jäsenetuun kuuluu, että jokainen juniori voi ottaa mukaansa yhden kaverin. Juniorien käyttöön on varattu Itäkatsomon lohkot 138–140.

Saapuminen

Porteilla suoritetaan turvatarkastus. Lippujen lukeminen porteilla tapahtuu koneellisesti. Kommandopipoihin pukeutuminen on katsomossa kielletty. 

Ennakko: Olavi ja Hermanni HJK Arabianranta P13 -joukkueesta haastattelivat Jukka Raitalaa A-lehtien toimitalossa.

MATSIETKOT

Etkot starttaavat Klubipäädyssä klo 18. Etkoilla tähtivieraana Riku Riski. Etkoja on mahdollista tulla seuraamaan myös Pääkatsomosta ja Yläkatsomosta, eli Arenan sisällä on Itäkatsomoa lukuun ottamatta mahdollista liikkua ja muutenkin aistia tunnelmaa eri katsomonosien välillä ennen ottelua ja tauolla. Pelin ollessa käynnissä katsomoiden väliset portit ovat kiinni.

Ennen ottelua luvassa on myös pienimuotoiset juhlallisuudet, kun Markku ”Peltsi” Peltoniemi nimitetään suomalaisen jalkapallon Hall of Fameen.

RAVINTOLA-, KAHVILA- JA KIOSKIPALVELUT

Urheilukadun kivijalkaravintolan lisäksi Arenan kioskit ja kahvilat ovat ottelussa auki. Urheilukadun kivijalkaravintola Koti sekä Sports Lounge KLB-1 aukeavat yhtä aikaa katsomoporttien kanssa eli klo 17. Illan erikoisuutena on Klubipäädyn kylkeen klo 17 parkkeeraava Kot-Wagon, josta 300:lle nopeimmalle on myynnissä Kim Mikkolan jo legendaarisia Kotburgereita.

Arenalla on kioskiautomaatteja kaikissa katsomoissa. Automaateista on ostettavissa muun muassa makeisia, sipsejä, suolapähkinöitä ja kauravälipaloja. 

Kannattajatuotteet

HJK Storen myyntipiste löytyy ennen ottelua Urheilukadulta HJK:n toimiston edestä ja ottelun aikana Pääkatsomon sisätiloista. Matsin päätyttyä vaatetusta voi vielä täydentää HJK:n toimistolta.

Uutuus: Myyntipisteiltä saat Oma Mehiläinen -sovellusta näyttämällä Klubin fanisormen – ohjeet täällä.  

Johannes Yli-Kokko, Casper Terho - HJK Helsinki - Mehiläinen

Anniskelukatsomot

Pääkatsomon lohkot 102–106, Klubipäädyn lohkot 141–145 sekä poikkeuksellisesti Haka-kannattajien Itäkatsomon lohkot 121–122 ovat K-18-anniskelukatsomoita. Näissä lohkoissa katsojien on mahdollista nauttia alkoholijuomia omilla paikoillaan. Alkoholituotteet myydään tölkeissä. Jos haluat nauttia alkoholia katsomossa, tulee tölkin sisältö turvallisuussyistä kumota tuoppiin ennen katsomoon siirtymistä.

Bolt Arena - katsomokartta

Matsijatkot

Jokaisen Klubin matsin jälkeen kaikille avoimet matsijatkot järjestetään Pääkatsomon ravintolatiloissa.

Keitä kentällä?

HJK:n pelaajien henkilöhaastattelut

Otteluisäntä

A-lehdet

Televisiointi

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Muuta

Tupakointi Bolt Arenalla on kielletty. 

Lämpimästi tervetuloa & nähdään, huudetaan ja pidetään jälleen pisteet Boltilla!