Ennakko & katsojainfo: Stadin Derby HIFK–HJK to klo 18!

Klubi ja HIFK ottavat mittaa toisistaan torstaina kauden ensimmäisessä Helsingin paikallisottelussa.

Stadin Derby 2021
Edellinen Stadin Derby viime lokakuussa päättyi HJK:n 1–0-voittoon.

HIFK vs HJK
To 28.4.2022 klo 18:00
Veikkausliiga – Bolt Arena

HJK kohtaa torstaina Veikkausliiga-kauden viidennellä kierroksella HIFK:n. Klubi on neljän pelatun kierroksen jälkeen sarjassa jaetulla toisella sijalla FC Hakan kanssa: molemmat joukkueet ovat kolmella voitollaan yhdeksässä pisteessä. HIFK pitää perää, kun joukkue on kerännyt neljästä ottelusta ainoastaan yhden tasapelipisteen.

– Siltä osin paljon kysymysmerkkejä, että Mixu (Paatelainen) on ollut vasta muutaman päivän HIFK:n kanssa ja vasta viemässä sitä juttua haluamaansa suuntaan. Siellä on tiettyjä juttuja, joita he hakivat viime pelissä, ja niitä varmasti jalostetaan edelleen. Erikoistilanteissa ja muissa vastaavissa on sitten luultavasti enemmän liikkuvia osia, arvioi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela huomista vastustajaa.

Koskelan mukaan Derby ei ole valmistautumisen kannalta erityisessä asemassa muihin otteluihin nähden. Joukkue on tavalliseen tapaansa käsitellyt edellisen ottelun Interiä vastaan ja kääntänyt katseensa tulevaan.

– Meillä oli Interiä vastaan synkkä kymmenminuuttinen. Olemme purkaneet ottelun kuten aina teemme. Olemme myös käyneet läpi mitä HIFK teki viime pelissä sekä heidän yksilöitään siltä varalta, että uusi valmentaja tekee merkittäviä muutoksia. Viime pelissäkin meillä oli hyviä juttuja, mutta ei riittävästi. Parannettavat asiat ovat selkeitä, ja haluamme tulla takaisin tyylikkäästi.

Klubi saa otteluun yhden vahvistuksen sairastuvalta, kun David Browne on toipunut loukkaantumisestaan ja on jälleen valmennuksen käytettävissä. Muita muutoksia joukkueen tilanteessa ei ole tapahtunut: ottelusta ovat varmuudella sivussa Miska Ylitolva, Santeri Väänänen, Matti Peltola, Anthony Olusanya sekä Riskin veljekset.

Lue lisää HIFK:n ja HJK:n välisestä historiasta ja viimeaikaisista otteista täältä.

Perparim Hetemaj Stadin Derbyn ennakkohaastattelussa.

Katsojainfo

Alle on listattu yleisölle ohjeita, jotta ottelutapahtuma olisi kaikille mahdollisimman mukava ja sujuva.

– Portit avataan kello 17.00. Saavuthan ajoissa paikalle, jotta vältämme ruuhkien muodostumista porteille, ja kaikki ehtivät ajoissa katsomoon ennen ottelun alkua. Toivomme, että yleisö saapuu paikalle viimeistään 30 minuuttia ennen ottelun alkua.
– Huomioithan myös, että jokaiselle katsojalle suoritetaan portilla turvatarkastus.
– Anniskelukatsomolohkot eivät ole ottelussa käytössä. Katsomoon ei siten saa viedä alkoholijuomia, ei edes mukiin kaadettuna.
– Ethän tuo mukanasi minkäänlaisia pyroja/ilotulitteita, sillä ne ovat ottelutapahtumassa ehdottomasti kielletty.
– Katsojan on oltava tunnistettavissa koko ottelun ajan, joten kaikenlainen naamioituminen on kielletty. Kasvomaskin käyttäminen koronan vuoksi on kuitenkin sallittua. Ottelussa ei ole voimassa maskipakkoa.
– Stadion on sisäänkäynnin jälkeen täysin savuton. Lisäksi pyydämme huomioimaan, että pääsylippu oikeuttaa vain yhteen sisäänpääsyyn, eli portista ei pääse kulkemaan edestakaisin.
– HJK myy puolet tämän ”vierasottelunsa” lipuista. Liput ovat myynnissä osoitteessa liput.hjk.fi sekä HJK:n toimistolla ennen ottelun alkua. Noudettavat liput ovat niin ikään haettavissa HJK:n toimistolta Bolt Arenan kivijalasta.

Tervetuloa viihtymään kauden ensimmäisen Stadin Derbyyn Bolt Arenalle!

Kooste HIFK: ja HJK:n yhteisestä mediatilaisuudesta.
Stadin Derby 16x10