Ennakko: Kokoonpanokierrä­tystä luvassa Cupin Metroderbyssä

HJK ja Honka kohtaavat tiistaina Suomen Cupin 5. kierroksella Bolt Arenalla klo 18.30. 

Miro Tenho - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist
Miro Tenho oli kauden avauspelissä hyökkäyspään kulmapotkussa tarkasti merkitty mies.

Metroderbyn osapuolet löytyvät tällä hetkellä liigan kuntopuntarissa vasta sijoilta 6 ja 7: Viidestä viime pelistä kumpikin on saalistanut vain kuusi pistettä. HJK:lla on allaan vaisut vieraspelit Ilvestä ja IFK Mariehamnia vastaan, ja molemmissa hyökkäyspelaaminen on tökkinyt. 

Hongalla on ollut sama murhe koko alkukauden: Joukkue on tehnyt Veikkausliigassa kolmanneksi vähiten maaleja ja jäänyt viidessä kotipelissään neljästi maaleitta. HJK:lla sen sijaan on rullannut koti-Boltilla mukavasti: 5 pelistä 4 voittoa ja 13 pistettä maalierolla 13–2.

Honka on käynyt tänä vuonna Boltilla jo kahdesti: Liigacupissa helmikuussa tulos oli kotijoukkueen eduksi 4–0 ja sarja-avauksessa huhtikuussa 2–0. Vieraat ovat sittemmin vahvistuneet erittäin kiinnostavalla pelimiehellä Roman Eremenkon liityttyä joukkueeseen toukokuun alussa.

Klubi palasi vierasreissulta Maarianhaminasta vasta sunnuntaina aamupäivällä, ja heti lauantaina vuorossa on Bolt Arenalla Veikkausliigan kärkikamppailu SJK:n kanssa. Se tarkoittaa, että tiistain avauskokoonpano tulee olemaan huomattavan erilainen kuin esimerkiksi Ahvenanmaan reissulla lauantaina. 

Sekä HJK:lle että Hongalle Suomen Cup -otatus on tämän kevään ensimmäinen. Voittajalle on tarjolla paikka neljännesvälierissä eli 16 parhaan joukossa – mikäli paremmuus ei 90 minuutin aikana selviä, ratkotaan jatkaja rangaistuspotkuilla. 

HJK:n Veikkausliigan kausikortit, tilauspohjaiset kausikortit ja Klubien Klubi -kausarit oikeuttavat sisäänpääsyyn otteluun. Irtoliput (aikuiset 10 ja lapset 5 euroa) ovat myynnissä osoitteessa hjk.lippu.fi. Vieraskannattajien katsomolohko on nro 122.

Pohjoispääty on tässäkin ottelussa Junnupääty. HJK:n omat juniorit ja toimihenkilöt pääsevät peliin veloituksetta näyttämällä sisääntulon yhteydessä MyClub-sovelluksen HJK-jäsenkorttia. Jäsenetuun kuuluu, että jokainen juniori voi ottaa mukaansa yhden kaverin. Tarkemmat ohjeet löydät oman MyClubisi tiedotteet-osiosta.