Ennakko: MP vs HJK Klubi 04

HJK Klubi 04 kohtaa lauantaina Talissa Suomen Cupissa MP:n Mikkelistä.

Mika Väyrynen - HJK Klubi 04. Photo: @ Jussi Eskola

Suomen Cupin Ykkösen karsintalohko A:n ottelu MP-HJK Klubi 04 pelataan alkuperäisestä ohjelmasta poiketen lauantaina (13.2.) Talin hallissa klo 19.15. Normaalin aikataulun mukaan pelin oli tarkoitus olla mikkeliläisten kotikamppailu, joka piti pelata Urpolan kentällä ulkona. Viikonlopun sääennuste kuitenkin lupasi niin kovia pakkasia, että peli siirrettiin sisätiloihin Helsinkiin. Ottelu pelataan koronarajoitusten vuoksi ilman yleisöä, mutta sen voi katsoa Ruudusta.

MP avasi kautensa Suomen Cupissa 2–2-vierastasapelillä IF Gnistanin kanssa. HJK Klubi 04 puolestaan hävisi oman avausottelun Joensuussa sunnuntaina 0–1. Tuossa pelissä raitapaidat olivat pelillisesti niin paljon niskan päällä, että lopputulos jätti kaikille karvaan maun jälkeensä. Päävalmentaja Mika Väyrynenkertoo, että tappiosta huolimatta joukkueella on ollut erinomainen harjoitusviikko.

– Sääolosuhteiden vuoksi olemme joutuneet hiukan vaihtamaan treenipaikkojamme, joten olemme liikkuneet välillä Jätkäsaari-Tali. Jippo-ottelusta on otettu sen verran oppia, että olemme kiinnittäneet erityishuomiota harjoittelussa murtautumiseen. Valmennus on perehtynyt myös tulevaan vastustaajan. MP:llä on kokemusta viime kaudelta Ykkösestä, joten hereillä saamme olla. Olemme kuitenkin löytäneet mikkeliläistenkin pelistä hetkiä ja paikkoja, joihin uskomme voivamme iskeä.

– Terveystilanteemme on yleisesti ottaen hyvä. Ainoastaan Johannes Yli-Kokolla on sen verran pientä vaivaa, että hän on lauantaina poissa. Todennäköisesti meille tullee kokoonpanoon muutama muukin vaihdos, jotta saamme tässä vaiheessa kautta mahdollisimman monelle peliaikaa, Väyrynen lopettaa.

Lauantain vastustaja Mikkelin Palloilijat on perinteinen seura, joka tällä hetkellä on erikoistunut jalkapalloon. MP:n menestyksekkäimmät vuodet osuivat 1970-luvun alkuun, jolloin se voitti kaksi kertaa peräkkäin Suomen Cupin (1970 ja 1972) ja oli Veikkausliigan edeltäjäsarjassa SM-sarjassa kahdesti toisena (1970 ja 1971). Viime vuodeksi Ykköseen nousseet mikkeliläiset pelasivat kohtuullisen hyvän kauden Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Loppusijoitus oli 7. Se tuli 29 pisteellä 22 ottelusta (voittoja 8, tasapelejä 5, tappioita 9, maaliero 29–35). Kaudella 2019 MP pelasi samassa lohkossa HJK Klubi 04:n kanssa; tuolloin mikkeliläiset olivat sarjassa täysin ylivoimaisia ja voittivat toiseksi tulleen Jipon 11 pisteen erolla. 

MP:tä valmentaa viime vuoden tavoin kokenut Juha Pasoja. Joukkueen pelaajista klubilaisille tuttuja ovat HJK:n kasvatti Antti Ulmanen, joka siirtyi täksi kaudeksi Mikkeliin EIF:stä. Myös toisella maalivahdilla Otto Hautamolla on Klubi-tausta. Maalien tekeminen oli MP:lle viime kaudella kohtuullisen vaikeaa. Joukkue onnistui pitämään parhaan maalintekijänsä, keskikenttäpelaaja Antti-Ville Räisäsen, joka teki viime kaudella viisi maalia. Päävalmentaja Pasoja lähtee tulevaan kauteen luottavaisena.

– Olemme pystyneet harjoittelemaan koko talven hyvin. Treenimme ovat olleet ulkona, joten koronarajoitukset eivät ole häirinneet. Jonkun verran on ollut taiteilemista pakkasen ja runsaan lumen kanssa, mutta kaupunki on pitänyt kentän kiitettävän hyvässä kunnossa.

– Tavoitteena on luonnollisesti parantaa viime vuoden sijoitustamme. Olemme pystyneet pitämään viime kauden rungon aika hyvin koossa. Yksi hyökkääjä on vielä hakusessa. Jos satunnaiselle katsojalle haluaisi mainita jonkun pelaajamme, niin keskikentän pohjan Jonathan Dunyin oli varmasti yksi pelipaikkansa parhaita viime kaudella Ykkösessä. Nuori (s. 2003) oma kasvattimme, keskikentän Topi Keskinenpuolestaan valittiin SPL:n itäisen alueen vuoden poikapelaajaksi.

MP vs HJK Klubi 04
La 13.2.2021 klo 19:15
TV Live: Ruutu »