Ennakko: RoPS vs HJK

Klubi lähtee voitto mielessä kohti napapiiriä.

Nikolai Alho - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Nikolai Alho

HJK pyrkii ylläpitämään hyvää virettään. Tiistaina FC Haka kaatui Tehtaan kentällä varman esityksen jälkeen 4-1. Nyt Klubi haluaa pelata huomenna kahdeksannen peräkkäisen tappiottoman pelinsä ottamalla voiton vieraissa Rovaniemen Palloseurasta.

Veikkausliigan alku on ollut rovaniemeläisille ennakoidun vaikea. Ennen kauden alkua Urheilulehti ennakoi RoPSin loppusijoitukseksi 12. sijaa. Kymmenen kierroksen jälkeen joukkue majailee juuri viimeisellä paikalla. Yhtään voittoa rovaniemeläiset eivät vielä ole saaneet. Joukkueen ainoat tasapelit tulivat alkukauden peleistä hämäläisiä Ilvestä ja FC Hakaa vastaan. Juuri nyt RoPS on kuuden pelin tappioputkessa. Maaliero on hankala 8–20. Joukkueen paras maalintekijä on ollut kahdella osumallaan Matias Tamminen.

Rovaniemeläiset ovat viime vuosina tehneet tiivistä yhteistyötä HJK:n kanssa niin pelaajissa kuin valmentajissakin. HJK:n päävalmentaja Toni Koskela palaa entiselle työpaikalleen, jossa hän työskenteli menestyksellisesti puolentoista vuoden ajan. Huippuna oli avauskausi 2018, jolloin RoPS otti Suomen ylimmän sarjatason hopeaa toisen kerran historiansa aikana. Viime vuonna Koskela siirtyi kesken kauden toukokuussa takaisin kasvattajaseuransa päävalmentajaksi.

RoPSissa on sekä HJK:n lainapelaajia että entisiä HJK:n Akatemian kasvatteja. Lainassa ovat toppari Kalle Katz, maalivahti Matias Niemelä ja laita Enoch Banza sekä viimeksi heinäkuun lopulla siirtynyt keskikenttäpelaaja Joonas Vahtera. HJK Akatemia -tausta on puolestaan keskikentän Obed Malololla.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela matkustaa mielellään vanhan seuransa vieraaksi.

– Ihan kiva mennä Rovaniemelle. Minä ja perheemme viihdyimme kaupungissa hyvin. Vuosi sitten vastaava kamppailu oli erikoinen, kun paluuni HJK:hon oli niin äkillinen. Nyt tilanne on normaalimpi.

– RoPS on meidän näkökulmastamme mielenkiintoinen joukkue, koska meillä on monta lainapelaajaa siellä. Se merkitsee samalla sitä, että Palloliiton sääntöjen mukaisesti he eivät voi pelata meitä vastaan. Näin RoPS joutuu tekemään joitakin kokoonpanomuutoksia edellisestä FC Interiä vastaan käydystä kamppailusta, jossa rovaniemeläisten esitys oli mielestäni stabiili. Myös meillä oli Valkeakoskella tasapainoinen esitys, jossa hallitsimme peliä ja loimme hyviä maalipaikkoja tasaisesti läpi ottelun. Näin otimme ansaitusti täyden pistepotin. Olisin tyytyväinen samanlaiseen esitykseen Rovaniemellä, Koskela lopettaa.

Klubin kokoonpanosta puuttuvat Miro Tenho ja Matti Peltola sekä myös Rasmus Schüller. Näiden lisäksi on myös joitain muita kysymysmerkkejä, jotka selviävät lähempänä ottelua.

RoPS vs HJK 
La 22.8.2020 klo 17:00 
Rovaniemen keskuskenttä

Katso suora lähetys ottelusta: Ruutu »