Ferhan Hasani Klubiin

Hasani tuo HJK:n hyökkäyskolmannekselle laatua ja monipuolisuutta.

Ferhan Hasani - HJK Helsinki

HJK ja Ferhan Hasani, 29, ovat tehneet sopimuksen, joka kattaa ensi kauden. 

– Hasani on profiililtaan monipuolinen hyökkäyspään pelaaja. Hän tuo viimeiselle kolmannekselle laatua ja pystyy pelaamaa sekä sisään tulevana laitapelaajana tai kymppipaikalla. Hänellä on myös kokemusta Skandinaviassa pelaamisesta Brøndby-vuosiltaan, kertoo HJK:n urheilujohtaja Miika Takkula.

Ferhan Hasani on Pohjois-Makedonian kansalainen ja kuuluu maan albaanivähemmistöön. Hasani on syntynyt Tetovossa vuonna 1990, jolloin maa oli vielä Jugoslavia. 

Hasanin kasvattajaseura on Klubillekin tuttu Makedonian albaanien joukkue KF Shkëndija. Shkëndijan lisäksi hän on pelannut Bundesliigaa Wolfburgissa ja Tanskan liigaa Brøndbyssä, josta hän palasi takaisin Shkëndijaan. 

HJK kohtasi Shkëndijan vuonna 2017 Eurooppa-liigan karsinnoissa. Shkëndija oli tyly isäntä Strumicassa pelatussa ottelussa, joka päättyi isännille 3-1. Ferhan Hasani järjesteli tuolloin kaikki Shkëndijan maalit. Kotiottelu Telia 5G Arenalla päättyi tasan 1-1 ja kentän hahmo oli jälleen kukapa muukaan kuin Ferhan Hasani.

– Olen todella iloinen, kun pääsen mukaan HJK:n kaltaiseen suureen ja perinteiseen seuraan. Odotukseni ensi kaudelle ovat todella korkealla, iloitsee Ferhan Hasani.

Ferhan Hasani
keskikenttä

Syntynyt:                  18.6.1990 Tetovo, Jugoslavia
Kansalaisuus:          Pohjois-Makedonia
Kasvattajaseura:     KF Shkëndija
Ura:                           2007–2012 KF Shkëndija
                                   2012–2013 VfL Wolfsburg
                                   2013–2015 Brøndby IF
                                   2015–2018 KF Shkëndija
                                   2018–2019 Al-Ra’ed S. FC
Maaottelut:              Pohjois-Makedonia
                                   38 ottelua, 2 maalia