Filip Rogić on pelannut kaikilla pelipaikoilla – myös maalissa!

HJK:n tuore vahvistus oli Bojan Radulovicin joukkuekaveri AIK:ssa kahden kauden ajan. 

Filip Rogić treenasi HJK:n mukana ensimmäisen kerran keskiviikkona.

Transfermarkt-sivusto on vakiintunut paikaksi, josta jalkapallon ystävät Suomessakin hakevat mitä moninaisimpia taustatietoja pelaajista.

Klubin tuore värväys, 30-vuotias ruotsalais-kroatialainen keskikenttämies Filip Rogić, on yhdessä mielessä erityislaatuinen: Transfermarktin mukaan hän on pelannut maalivahtia lukuun ottamatta kaikilla mahdollisilla pelipaikoilla.

Sivuston tilastoissa on väistämättä myös virheitä, joten kysyimme Filipiltä itseltään, pitääkö Transfermarktin listaus paikkansa.

– Kyllä se pitää. Olen aika dynaaminen ja pystyn pelaamaan eri pelipaikoilla – missä joukkue minua vaan milloinkin tarvitsee, jos tulee loukkaantumisia, pelikieltoja tai muuta. Omin paikkani on kuitenkin keskikentän keskusta, Rogić vastaa.

– Mutta on tilastossa sinänsä virhe, että olen itse asiassa pelannut myös veskarina! Olin kymmenisen minuuttia maalilla Ruotsin kakkostasolla sen jälkeen, kun joukkueemme oli saanut pelissä kolme punaista korttia. Voitimme matsin 3–1 ja syötin veskarina ollessani maalin, Rogić naurahtaa.

Todistus tapahtuneelle löytyy (tietenkin) YouTubesta. Vuonna 2015 Superettanin matsi Rogićin tuolloin edustaman Eskilstunan ja Assyriskan välillä kävi sen verran kuumaksi, että Eskilstunalta tosiaan ajettiin ulos peräti kolme pelaajaa. Kolmas punalaputettu oli Eskilstunan maalivahti Josh Wicks (ex-IFK Mariehamn), joka katseli punaista ottelun lisäajan alussa. 

Rogić nappasi hanskat Wicksiltä, ja niin vain joukkue teki pitkäksi venyneellä lisäajalla vielä maalin: Rogić avasi 99. minuutilla pitkän maalipotkun, minkä jälkeen Chidi Dauda Omeje laukoi 3–1-loppuluvut yläkulmaan. 

Rogićilla on Klubissa kaksi entistä joukkuekaveriaan. Kristopher Da Gracan kanssa hän pelasi yhdessä viime vuonna Allsvenskanin Siriuksessa. HJK-hyökkääjä Bojan Radulovic ja Rogić taas edustivat yhtä aikaa AIK:ssa kaudet 2020–2021.

Heinäkuulta 2021 tilastoista löytyy Allsvenskan-ottelu AIK–Varbergs BoIS, jonka tilastorivi näyttäisi varsin mukavalta myös kaudelle 2023: 1–1-tasoitusmaali Radulovic, 2–1-voittomaali Rogić.