Fowler nautti paluusta voittokantaan

HJK piti pintansa lauantai-illan ottelussa IFK Maarianhaminaa vastaan ja palasi tappiollisen Jaro-ottelun jälkeen taas voitokkaaksi Veikkausliigassa. Täydellä pistepotilla joukkue vahvisti jälleen asemaansa sarjakärjessä, mikä sai keskikentällä hyvän ottelun uurastaneen Cheyne Fowlerin tyytyväiseksi.

• Itse olen tietenkin tyytyväinen, että pääsin aloittamaan ja pelaamaan suhteellisen paljon pitkästä aikaa. Jarin sisääntulo minun tilalleni oli tietenkin selvä vaihto tuomaan lisää hyökkäysvoimaa. Oma pelifiilis oli hyvä ja tuntui, että töitä jaksoi tehdä hyvin, Fowler miettii.

Varsinkin Fowlerin ja hieman hyökkäävämmässä roolissa keskikentällä uurastaneen Alex Ringin yhteispeli toimi hyvin.

– Alexin kanssa tuntui hyvältä pelata. Roolijakomme oli suhteellisen selkeä.

Myös Fowler jaksoi tehdä monta pitkää pystyynjuoksua, yhdestä niistä tuli myös yksi ensimmäisen jakson parhaimmista HJK-maalipaikoista.

Fowlerin mielestä joukkue olisi voinut paukuttaa ottelussa enemmänkin maaleja, ja varsinkin aikaisemmin kuin vasta 10 minuuttia ennen täyttä aikaa.

– Peli sujui meiltä muuten hyvin. Pallo liikkui ja tuntui, että koko joukkue oli jälleen erittäin aktiivisesti mukana pelissä. Maalipaikoista olisi tietenkin voinut tehdä jo ensimmäisellä jaksolla.

Mutta yksikin riitti. Peliä oli takana 81 minuuttia kun Erfan Zeneli antoi kulman ja muuten hyvin pelannut Josh Wicks teki illan ainoan virhearviointinsa. Pallo leijaili takatolpalle, jonne syntyi paha hässäkkätilanne. Terävimpiänä irtopallossa oli Mathias Lindström, joka survoi pallon väkisin yli maaliviivan.

Hyvällä taistelulla tullut voitto tuo Fowlerin mukaan joukkueelle rutkasti lisää itseluottamusta, joka koki pienen kolauksen Pietarsaaressa tulleen tappion jälkeen.

– Voisi melkein sanoa, että tämä oli tähän paikkaan äärimmäisen tärkeä voitto. Ehkä tappio Jaroa vastaan teki sen verran myös hyvää, että tänään tiesimme että voiton eteen on pakko yrittää ja taistella.

HJK on nyt ainoana joukkueena liigassa pelannut 18 ottelua. Pisteitä sarjakärjellä on nyt 45. Toisena tulevalla Interillä otteluita on vasta 16. Samoin kun sarjakolmosena tulevalla JJK:lla. Pisteitä Interillä on 33, JJK:lla 31.

Seuraava HJK:n ottelu onkin Mestareiden liigan kolmannen karsintakierroksen toinen osaottelu, joka pelataan Kroatian Zagrebissa. Keskiviikon otteluun HJK lähtee vaikeasta tilanteesta, sillä ensimmäisessä osaottelussa Helsingissä Dinamo Zagreb oli parempi lukemin 1-2.