Ghanalainen Hans Nunoo Sarpei HJK:hon pitkällä sopimuksella

Fyysinen puolustava keskikenttäpelaaja on pelannut Saksan kolmella korkeimmalla sarjatasolla.

HJK on tehnyt 2+1-vuotisen sopimuksen puolustavan keskikenttäpelaajan Hans Nunoo Sarpein kanssa. 25-vuotias ghanalainen siirtyy Klubiin Saksasta, jossa hän pelasi 18-vuotiaasta asti Saksan kolmella korkeimmalla sarjatasolla. 

Sarpei oli HJK:n testissä puolentoista viikon ajan treeneissä ja pelasi kahdessa Liigacupin ottelussa. 

– Hans tuo tasapainoa keskikentälle: Fyysisyyttä prässipelaamiseemme sekä laatua linjojen puhkomiseen sekä kuljettamalla että syöttämällä. Ja tietysti hänen kokemuksestaan Saksan isoissa sarjoissa on meille hyötyä esimerkiksi europeleissä, HJK:n urheilujohtaja Vesa Mäki toteaa. 

– Hän näytti hyvältä treeneissä jo nyt, mutta uskomme, että emme ole nähneet vielä lähellekään parasta mitä hän pystyy tarjoamaan, huomauttaa valmentaja Ferran Sibila.

Sarpei juhli mukana Topi Keskisen voittomaalia Gnistania vastaan lauantaina.

Vieläkin parempaa on tosiaan epäilemättä luvassa, sillä Sarpei on ollut pelaamatta viime kesästä, jolloin hänen sopimuksensa Saksan kolmostason FC Ingolstadtissa päättyi. 

– On ymmärrettävää, että ihmiset pohtivat minun olleen pitkään sivussa. Mutta usein unohdetaan, että laatu on laatua, eikä osaamiseni ole kadonnut mihinkään. Olen myös treenannut fyysistä kuntoani käytännössä päivittäin ollakseni valmis, kun aika on, Sarpei korostaa. 

Ghanalainen on pelannut yhteensä 10 peliä Bundesliigaa (VfB Stuttgart ja Greuter Fürth), 58 peliä 2. Bundesliigaa (Greuter Fürth) ja viimeksi viime kaudella 30 ottelua Saksan kolmostasolla (Ingolstadt). Väliin mahtuu yksi kausi lainalla Slovakian liigan FK Senicassa. 

Nyt Sarpei hakee uralleen uutta potkua Helsingistä – hieman samaan tapaan kuin vaikkapa viime kesänä Klubiin saapunut Hassane Bandé

– En itse käyttäisi tuota termiä, Sarpei toppuuttelee, kun haastattelija kysyy onko kyse “uran uudelleenkäynnistämisestä”.

– Sanoisin ennemmin, että on aika alkaa kirjoittaa tarinaani uutta kappaletta yhdessä HJK:n ja sen hienojen kannattajien kanssa ja päästä jakamaan joka hetki yhdessä.

– Olen kiitollinen HJK:n seurajohdolle, valmennukselle ja pelaajille, että olen saanut mahdollisuuden jälleen nauttia jalkapallosta!

Sarpei debytoi Klubin peleissä Talin hankalan kuivalla tekonurmella. 

– Ei se tietenkään ole helpoin alusta pelata, mutta ammattilaisen pitää sopeutua erilaisiin tilanteisiin. Itselleni oli tärkeintä saada peleissä varmuus, että olen edelleen pelikunnossa. Olen ollut lapsesta asti taistelija ja olen sitä edelleen, Warrior-lempinimeä käyttävä Sarpei sanoo. 

Deal Done – Hans Nunoo Sarpei

Sarpei on kymmenen vuoden aikana jo kuudes ghanalaispelaaja Klubissa. Hänen lisäkseen edustusjoukkueen sinivalkopaitaa ovat maanmiehistään kantaneet myös Malik Abubakari (2022), Evans Mensah (2016–2019), Richard Gadze (2016), Anthony Annan (2014 ja 2016–2018) sekä Gideon Baah (2014–2015).

Hans Nunoo ei ole ensimmäinen Sarpei Töölössä: Hänen ghanalainen setänsä, kaksinkertainen MM-kisapelaaja Hans Adu Sarpei, seurasi vaihtopenkiltä, kun HJK pöllytti Teemu Pukin johdolla Schalkea elokuussa 2011. 

Sarpei pelasi testiotteluissaan Liigacupissa numerolla 77, jota ovat aiemmin käyttäneet myös Malik ja Mensah. Sopimuksen myötä Sarpei saa selkäänsä Matti Peltolalta vapautuneen numeron 14, jota hän on aiemmin käyttänyt Ingolstadtissa ja Greuter Fürthissa.

Tervetuloa, Hans!