Gracias, Antonio Reguero!

Seitsemän vuotta Suomessa torjunut maalivahtikonkari nosti viime töikseen HJK Klubi 04:n Ykköseen.

Espanjalaisen Antonio Regueron seitsemän vuoden matka Suomessa on tullut päätökseen. Tällä kaudella 41-vuotias maalivahti toimi HJK Klubi 04:n ykkösmaalivahtina torjuen kaikissa Kakkosen otteluissa, ja konkari nähtiin myös HJK:n edustusjoukkueen vaihtopenkillä heinäkuisessa Ilves-kotiottelussa.

– Haluan kiittää koko HJK:n organisaatiota sekä uskomattomia kannattajiamme kuluvasta vuodesta. Kiitos kaikille, jotka ovat olleet mukana, sanoo Reguero.  

– Nyt on aika palata kotiin Espanjaan seitsemän upean Suomen-vuoden jälkeen ja ottaa hyvin ansaittu huili. Pelaamisen jatkamisen tai valmentamisen suhteen kaikki on vielä auki. Aika näyttää. 

HJK Klubi 04:n kausi oli kokonaisuudessaan varsin hyvä. Joukkue keikkui pitkään lohkonsa kärkipaikalla ja oli kiinni uuden Ykkösliigan karsintapaikassa, mutta loppukauden vaikeudet pudottivat Klubin kolmanneksi. Kauden päätös oli kuitenkin onnistunut, kun joukkue kaatoi Ykkösen nousukarsinnassa Tampere Unitedin ja varmisti paikkansa ensi kauden Ykkösessä.

– Täytyy sanoa, että takana on mahtava kausi. Se oli ikään kuin kirja kaikkine lukuineen ja hyvine lopetuksineen. Meillä oli etenkin loppuvaiheessa hankaluuksia – kuten kaikilla joukkueilla aina jossain vaiheessa kautta – mutta koko joukkue taustoineen työskenteli todella kovasti, jotta pystyimme saavuttamaan tavoitteemme, kuvailee Reguero.

Reguero on suomalaisille jalkapallon ystäville tuttu hahmo. Real Madridin kasvatti siirtyi Suomeen keväällä 2016, jolloin maalivahti teki sopimuksen Rovaniemen Palloseuran kanssa. Reguero nousi neljän Rovaniemen-vuotensa aikana Veikkausliigan ehdottomaan eliittiin ja siirtyi Klubiin tuplamestaruuskaudeksi 2020, jonka jälkeen Reguero edusti vielä FC Lahtea.

Tänä vuonna nähtiin upean persoonan ja todellisen ammattilaisen paluu Klubiin, tällä kertaa Nollaneloseen.

– Unohtumaton vuosi. Kun palasin takaisin Klubiin, kaikki kohtelivat minua hyvin kunnioittavasti. Pelaajat ja valmentajat tekivät oloni lämpimästi tervetulleeksi. Kohtelu sai minut unohtamaan ikäni ja tunsin itseni jälleen nuoreksi pojaksi, joka on juuri aloittamassa uraansa. Voi olla, että pappa nautti kaudesta enemmän kuin nuoret, naurahtaa Reguero.

– Nuoret antoivat minulle niin paljon energiaa heti kauden alusta lähtien. Voin sanoa, että tämä kausi vei minut takaisin niihin aikoihin, kun aloittelin omaa uraani Real Madridin akatemiassa. Urani aikana hankitun kokemuksen myötä yritin neuvoa nuoria positiiviseen sävyyn siitä, miten tämä ammatti toimii ja mitä se vaatii. Mitä varhaisemmassa iässä sen ymmärtää, sitä kypsempi on vanhempana.

Klubi 04:n joukkueen muita pelaajia tuplasti vanhempi Reguero oli joukkueelle vahva isähahmo. Sunnuntain nousujuhlissa halauksen sai 19-vuotias maalivahtikollega Vilho Tuokkola.

Kaiken nähnyt ja kokenut Reguero toimi tällä kaudella erinomaisena mentorina ja roolimallina muuten hyvin nuorelle Klubi 04:n joukkueelle.

– Pelaajat ovat kehittyneet kuukausi kuukaudelta. He ovat ottaneet koko ajan enemmän vastuuta ja kehittyneet toki myös pelaajina mutta ennen kaikkea urheilijoina. Enkä tarkoita vain niitä, jotka pelasivat isompia minuutteja, vaan mielestäni ihan jokainen pelaaja kehittyi huimasti kauden aikana. Esimerkiksi [nousukarsinnassa] saamani punaisen kortin jälkeen pelaajat reagoivat todella kypsästi ja hallitsivat nousutaistelun tuoman paineen. Se on jotain, josta kaikki pelaajat voivat olla ylpeitä. 

– Täytyy muistaa, että Klubi 04 on joukkue, jossa pelaajista tehdään valmiita ottamaan askel kohti edustusjoukkuetta ja ammattilaisuutta. Se on ikään kuin koe, joka täytyy läpäistä hyvin arvosanoin, muistuttaa Reguero. 

Pelaajiston lisäksi myös HJK Klubi 04:n valmennus saa kehuja espanjalaiselta.

– Valmennuksen taso oli uskomaton. Valmennustiimi laittoi itsensä totaalisesti likoon ohjatakseen laivaamme oikeaan suuntaan. Haluan nostaa esiin vielä erikseen maalivahtivalmennuksen. Meillä oli treeneissä mahtava ilmapiiri, joka on äärimmäisen tärkeää kehittymisen, oppimisen ja tavoitteiden saavuttamisen näkökulmasta.

Reguero edusti urallaan HJK:n edustusjoukkuetta 22 ottelussa pitäen maalinsa puhtaana 13 kertaa. HJK Klubi 04:n riveissä otteluita kertyi vyölle yksi enemmän, yhteensä 23 kappaletta, ja nollapelejä niin ikään 13. 

Reguero voitti HJK:n riveissä Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin kaudella 2020 ja oli merkittävässä roolissa nostamassa HJK Klubi 04:ää Ykköseen kauden 2023 päätteeksi. 

¡Muchas gracias por todo, Antonio!

Maalivahtikolmikko Alex Ramula, Vilho Tuokkola ja Antonio Reguero sekä maalivahtivalmentaja Marko Frantsi päättivät kauden nousujuhliin.