Halliderby vol. 2

HJK:n Suomen Cup jatkuu tiistaina kotiottelulla FC Honkaa vastaan.

Klubi on päässyt keskittymään viime aikoina harjoitteluun, sillä räväkän alun jälkeen on ollut pieni tauko peleistä. Sinivalkoisten edellinen peli oli reilu viikko sitten, ja kyseessä oli ainoa ottelu viimeiseen pariin viikkoon. Tätä ennen HJK pelasi viikon sisään kolme ottelua.

Joukkueen kolme edellistä ottelua ovat olleet Suomen Cupin pelejä. Cup-taival käynnistyi voitolla HIFK:sta, jota seurasi tasapeli IFK Mariehamnia vastaan. Viimeisin ottelu päättyi vierastappioon FC Interille lukemin 0-1. Tämä oli Klubille selkeästi haastavin ottelu alkuvuoden aikana, sillä turkulaiset puolustivat äärimmäisen hyvin, mikä teki HJK:n hyökkäämisestä todella haastavaa ja todelliset maalipaikat jäivät vähiin.

Päävalmentaja Mika Lehkosuo on jakanut pelaajille tasaisesti vastuuta Suomen Cupin otteluissa. Kolmessa ottelussa vain neljä pelaajaa on kellottanut täydet minuutit. Maalivahti Maksim Rudakovin lisäksi tähän ovat yltäneet Lassi Lappalainen, Riku Riski sekä Faith Friday Obilor. Yli 200 peliminuuttiin ovat päässeet Kevin Kouassivi-Benissan, Rafinha sekä tämän kauden tuoreet hankinnat Henri Toivomäki ja Kaan Kairinen. Peliminuutteja on saanut yhteensä 18 kenttäpelaajaa.

HJK on A-lohkossa neljännellä sijalla neljän pisteen myötä. Piikkipaikkaa pitää hallussaan FC Lahti, joka on kerännyt neljästä ottelusta yhdeksän pistettä. Kuuden joukkueen lohkon neljän parasta etenevät yksinkertaisen sarjan jälkeen varsinaiseen Suomen Cupiin, jossa on edessä neljännesvälierät. Tässä on mukana kahdeksan joukkuetta Veikkausliigasta, neljä Ykkösestä, kaksi Kakkosesta sekä kaksi viime kauden Regions’ Cupin finalistia. Cupin voittaja nappaa paikan UEFA Eurooppa-liigan karsinnoista.

HJK ja Honka kohtasivat viime kaudella kolmesti Veikkausliigassa. Klubi vei nimiinsä kaksi ensimmäistä kohtaamista, kun taas syyskuun lopulla pelattu kolmas keskinäinen päättyi maalittomaan pistejakoon. Lisäksi joukkueet ottivat yhteen kahdesti Suomen Cupissa. Honka kuittasi paremmuuden lohkokamppailussa, mutta HJK pudotti espoolaiset välierissä maalein 2-1.

FC Honka palasi viime kaudeksi ryminällä Veikkausliigaan. Espoolaisilla oli alkukaudella haasteita kääntää tasaisia kamppailuja edukseen, mutta joukkue oli silti todella vaikeasti voitettavissa. Sama meno jatkui kauden mittaan, mutta Honka pystyi napsimaan paremmalla prosentilla voittoja. Lopulta tuloksena oli mainiosti neljäs sija. Tästä huolimatta sesonki jätti varmasti karvaan maun espoolaisten suuhun, sillä joukkue jäi europelien ulkopuolelle täpärimmällä mahdollisella erolla. KuPS vei tasapistein nimiinsä kolmannen sijan ja paikan eurokarsintoihin.

Espoolaisten nippu on muuttunut viime kauteen nähden maltillisesti eikä isoihin muutoksiin ole ollut tarvettakaan. Viime kauden nipusta uusiin haasteisiin ovat toistaiseksi suunnanneet vain Joni Korhonen, Davor Taleski sekä Antti Mäkijärvi, joista jokainen jäi varsin pieneen rooliin Espoossa.

Hongan uusista hankinnoista helsinkiläisille tutuimpia ovat Mikko Sumusalo sekä Gideon Baah. Vahvan Klubi-taustan omaava Sumusalo palasi viime kaudella Saksasta HJK:n riveihin. Baah pelasi HJK:ssa vuosina 2014-15 ennen siirtymistään New York Red Bullsiin.

Kaksikon lisäksi Honka on vahvistanut rivejään Juha Hakolalla, Gael Etockilla, Rasmus Leislahdella, Abel Suarezilla sekä Saku Heiskasella.

Honka on pelannut Suomen Cupissa kaksi ottelua, joista on saldona yksi voitto. Tammikuun lopussa joukkue hävisi FC Lahdelle numeroin 0-1. Avausvoitto irtosi reilu viikko sitten HIFK:ta vastaan lukemin 2-1. Espoolaisten molemmista osumista vastasi 17-vuotias Arlind Sejdiu. Honka on A-lohkossa viidentenä, ottelun vähemmän HJK:ta pelanneena.

Suomen Cupin lisäksi Honka on valmistautunut kauteen kohtaamalla KTP:n. Helmikuun ensimmäisenä pelattu kamppailu päättyi espoolaisten voittoon lukemin 2-1.

HJK vs FC Honka
Ti 19.2. klo 17:00
Talin jalkapallohalli

Liput otteluun 10/5 € Tiketistä »
Katso ottelu suorana lähetyksenä Ruudusta »