Heinäkuu starttaa lauantaina Metroderbyllä

Klubin pistetilanne on identtinen kuin vuosi sitten – käynnistyykö loppukiri jälleen?

Perparim Hetemaj, Lucas Lingman ja muut HJK-pelaajat viimeistelivät kuvioita Tapiolaa varten Töölön Pallokentän nurmella perjantaina.

FC Honka vs HJK
La 1.7.2023 klo 14:00
Veikkausliiga – Tapiolan urheilupuisto

Lauantaina pelataan jälleen täysi Veikkausliiga-kierros, ja Klubi suuntaa FC Hongan vieraaksi Metroderbyksi ristityssä ottelussa. Vastakkain ovat kaksi kärkipään joukkuetta: 27 pistettä kerännyt HJK on sarjataulukossa toisena, Honka puolestaan viidentenä 19 pisteellään.

Sarjaa johtaa Kuopion Palloseura, joka on saalistanut yhden pisteen Klubia enemmän. Lisäksi kaksi ottelua vähemmän pelannut SJK on tasapisteissä Klubin kanssa. Kärkitaistelu on äärimmäisen tiukka, kun edellä mainittujen lisäksi ottelun vähemmän pelanneella AC Oululla sekä peräti neljä ottelua vähemmän pelanneella FC Interilläkin on sanansa sanottavana.

Sekä Klubilla että Hongalla on allaan nihkeähkö ottelu viikolta. HJK johti vierasottelua FC Hakaa vastaan maalilla, mutta aikainen punainen kortti käänsi ottelun tasapeliksi. Honka puolestaan näytti jo nyhjäävän maalittoman tasapelin sarjajumbo VPS:n kanssa, mutta Roman Eremenkon maaginen keskitys ratkaisi ottelun 88. minuutilla espoolaisten hyväksi.

Viime kaudella Klubin pistesaldo oli identtinen tässä vaiheessa kautta: 14 ottelua, 27 pistettä. Viime vuonna tappioita oli tosin enemmän, kun taas tällä kaudella pistetahtia ovat hidastaneet lukuisat tasapelit (6 kappaletta).

Viime vuonna Klubi aloitti huiman loppukirin juuri 15. kierrokselta. Runkosarjan viimeiset kahdeksan ottelua pelattiin huimalla 2,75 pisteen keskiarvolla, ja ainoa pistemenetys oli tasapeli AC Oulun vieraana.

Honka kotonaan on ollut perinteisesti Klubille hankala paikka. Veikkausliigassa edellisestä viidestä Tapiolan-vierailusta vain yksi on ollut voitokas: viime kauden runkosarjan viimeinen ottelu, jonka Anthony Olusanya ratkaisi upealla lisäajan osumallaan.

HJK ja Honka kohtasivat liigassa viimeksi huhtikuun alussa kauden avauskierroksella. Tuolloin vahvasti Bolt Arenalla pelannut Klubi nappasi täydet pisteet Atomin sekä Bojan Radulovicin maaleilla. Honka on sittemmin saanut vahvistusta joukkueeseensa Eremenkon muodossa, mutta sen sijaan usein Klubia vastaan hyvin esiintynyt Edmund Arko-Mensah on sivussa maajoukkue-edustuksen vuoksi.

Joukkueet ovat ottaneet kuluvalla kaudella toisistaan mittaa myös kahdessa cup-ottelussa. Helmikuussa HJK oli Liigacupin kamppailussa vahvempi numeroin 4–0, mutta kuukausi sitten Honka vei nimiinsä Suomen Cupin neljännesvälieräottelun rangaistuspotkukilpailun päätteeksi.

HJK:n pelaajista loukkaantuneina ovat varmuudella poissa polvivammaiset Valtteri Moren ja Oliver Pettersson. Jälkimmäisen osalta ennuste on kuitenkin pelättyä parempi: ”Ollen” on tarkoitus palata joukkueharjoituksiin elokuun aikana. Lisäksi Joona Toivio on pelikiellossa Haka-pelin punaisen kortin takia.

Bojan Radulovic johtaa Veikkausliigan maalipörssiä yhdeksällä täysosumalla. Taustalla katselevat Kevin Kouassivi-Benissan, Kai Meriluoto sekä Kiffenin Suomen mestaruuksien vuosiluvut.