Historiaa: HJK – FC Inter

  HJK – FC Inter

OTTELUT PÄÄSARJATASOLLA: 

27 – 13 – 4

HJK:N KOTIKENTÄLLÄ:

17 – 3 – 1

FC INTERIN KOTIKENTÄLLÄ:

10 – 10 – 3

TEHDYT MAALIT:

82 – 36

Turun tuoreempi:

FC Inter on noussut viimeisten vuosikymmenten aikana mittelemään perinteisen suurseura TPS:n kanssa turkulaisen jalkapallon herruudesta. Seura perustettiin vuonna 1990 ja paria vuotta myöhemmin alkoi satsaus edustusjoukkueeseen, joka otti talousvaikeuksissa olleen TuTon paikan Kakkosessa. Ensimmäinen kausi pääsarjatasolla oli 1996, jolloin joukkue sijoittui kuudenneksi.

Sinimustaraitainen seura on noussut vuosien saatossa merkittäväksi tekijäksi suomalaisen seurajalkapallon huipulla. Inter voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa kauden 2008 päätteeksi. Se onkin viimeinen kerta, kun Klubi ei ole kauden päätteeksi pytyn kanssa juhlinut.

Ensimmäinen:

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Veikkausliigassa oli myös FC Interin ensimmäinen ottelu pääsarjatasolla. 28.4.1996 pelattu ottelu päättyi sarjanousijan 2-0 -voitonjuhliin Kimmo Karvisen iskettyä kaksi maalia Klubin verkkoon.

Kovin montaa kertaa Inter ei ole HJK:ta vastaan juhlinut, mutta ei Klubillakaan helppoa ole Turussa ollut. Tänä vuonna Mikael Forssellin ja Mac Kandjin maaleilla otettu 2-0 -voitto oli HJK:n ensimmäinen Interin vieraana sitten kauden 2006.

Masse:

Seuroja yhdistää topparilegenda Mathias Lindström. ”Masse” aloitti uransa pääsarjassa Interin paidassa vuonna 2001 ja pelasi seurassa neljän kauden ajan. Klubiin Lindström saapui vuonna 2009 ja pelasi yhteensä 64 ottelua sinivalkopaidassa. Viiden HJK-kautensa aikana hän voitti viisi mestaruutta ja nousi eniten Veikkausliiga-mestaruuksia voittaneeksi pelaajaksi.

Poimintoja molemmissa seuroissa pelanneista:

Mathias Lindström, Joakim Jensen, Toni Kallio, Jari Vanhala. 

 

HJK – FC Inter keskiviikkona 13.8. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. OSTA LIPUT ENNAKKOON tai katso ottelu suorana HJK TV:stä.