Historiaa: HJK – MYPA

HJK – MYPA

OTTELUT VEIKKAUSLIIGASSA:

26 – 17 – 13

HJK:N KOTIKENTÄLLÄ:

19 – 8 – 2

MYPA:n KOTIKENTÄLLÄ:

7 – 9 – 11

TEHDYT MAALIT:

79 – 48

 

Bana vs Ana:

Kaksintaistelu penkkien päässä on historiallisesti tasainen, mutta Mika Lehkosuolla on pieni yliote keskinäisistä kohtaamisista Antti Muurisen kanssa. Kaksikko on kohdannut Veikkausliigassa yhteensä 17 kertaa. ”Bana” on vienyt voiton väännöistä kahdeksasti, ”Ana” neljästi ja viidesti on päädytty pisteiden tasaamiseen. Muurisen ensimmäinen voitto Lehkosuosta tuli vasta kymmenennellä yrityksellä vuonna 2011 HJK:n kaataessa Hongan vieraskentällä 2-0 Sebastian Mannströmin ja Akseli Pelvaksen maaleilla.

Tasainen taisto:

Ensimmäisen kautensa pääsarjatasolla MYPA pelasivat jo vuonna 1975, jolloin tulokkaat saivat kahdesti köniin Klubilta (2-0 ja 3-0) ja putosivat sukkana takaisin sarjatasoa alemmas hävittyään suurimman osan otteluistaan.

Noustuaan Veikkausliigaan kaudeksi 1992 myllykoskelaiset osoittautuivat kuitenkin nopeasti piikikkääksi vastustajaksi. Vasta viime vuosien kultaputken aikana Klubi on onnistunut kääntämään keskinäiset kamppailut edukseen. Erityisesti hankaluuksia ovat tuottaneet vierasreissut, joista vielä vuoteen 2011 mennessä HJK oli onnistunut nappaamaan täyden pistepotin mukaansa ainoastaan kolmesti.

Vielä mukana:

Keskinäisissä otteluissa maalipuiden väliin osuneiden nimien listalta löytyy tuttuja nimiä. Kahdesti ratkaisumaalin joukkueiden keskinäissä otteluissa on viimeistellyt HJK:n nykyinen toimitusjohtaja Aki Riihilahti (1997 ja 2011), MYPA:n toiminnanjohtaja Marco Manso taas on pöllyttänyt Klubin verkkoja kolmesti. Tällä kaudella MYPA:n paitaa kantava Dawda Bah on osunut nykyistä seuraansa vastaan kahdesti, eikä HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo jää huonommaksi kahdella osumallaan.

Maalitykit:

Kovin maalinsylkijä keskinäisissä kamppailuissa on kuitenkin ollut seitsemän kertaa osunut Paulus Roiha. ”Paukun” huippuhetki oli vuonna 2008 MYPA:n verkkoon syntynyt hattutemppu. Samassa oli edellisellä kaudella HJK:n paidassa onnistunut Hermanni Vuorinen. Muita kovimpia nikkareita HJK:n puolelta ovat olleet Mika Kottila (4), Rafael (4) sekä Erfan Zeneli (5). MYPA:n puolelta kovimpia kiusaajia ovat olleet Anders Roth, Saku Puhakainen, Miikka Multaharju ja Marco Manso, joilla kaikilla on tilillään kolme maalia.

Poimintoja molemmissa joukkueissa pelanneista:

Jari Litmanen, Petri Tiainen, Tuomas Kansikas, Antti Pohja, Luiz Antonio, Petri Jakonen, Toni Kuivasto, Antti Okkonen, Dawda Bah, Tuomas Aho, Miikka Multaharju, Markus Heikkinen, Emerik Grönroos.

 

MYPA – HJK lauantaina 2.8. kello 16.00 Kymenlaakson Sähkö Stadionilla, Myllykoskella.