HJK 2-1 -kotivoittoon Jarosta

Koulujen päätösviikonlopun kamppailua saapui Finnair Stadiumille katsomaan komeat 6756 katsojaa. HJK:n avaus: maalissa Ville Wallén, puolustuksessa Rafinha, Magnusson, Ojala, Kansikas, keskikentällä Sorsa, Medo, Fowler ja Bah sekä kärjessä Zeneli ja Mäkelä.
Ottelun alkuminuutit olivat molemmilta joukkueilta tarkkaa peliä, vaikka jo kolmannella minuutilla HJK pääsi antamaan ensimmäistä kulmaansa. Jaro näytti myös hyvää pelivirettä ja pääsi rakentamaan vaarallisen paikan HJK:n maalille ottelun neljännellä minuutilla.
Seuraavan kerran vaarallisista tilanteista päästiin nauttimaan vasta vartin kohdalla, kun Alexei Eremenko antoi Jaron vapaapotkun lyhyenä, jonka jälkeinen laukaus osui HJK-pelaajaa ja meni kulmaksi.
Pari minuuttia myöhemmin HJK:n Rafinha lähetti oikealta matalan keskityksen maalille, mutta kolmen HJK-pelaajan hutipotkujen jälkeen tuloksena oli vain maalipotku.
Hieman ennen tauko alkoi tapahtua. HJK-toppari Peter Magnusson nousi hyvin pallon kanssa ja rakensi tilannetta laidan kautta Sebastian Sorsalle, joka keskitti vaarallisesti. Jaro purki tilanteen kulmaksi.
Sebastian Sorsan lähettämä kulma jäi Jaron hyökkäyspäähän. Huonon purun jälkeen pallo ajautui Medolle noin 25 metriin. Keskikenttä laukoi matalan, mutta tarkan laukauksen, joka upposi Jaro-maalin vasempaan nurkkaan. Tauolle päästiin pian sen jälkeen HJK:n 1-0 -johdossa.
Tauolla kumpikaan joukkue ei suorittanut pelaajavaihtoja.
Toinen jakso ottelusta oli ensimmäistä huomattavasti vauhdikkaampi ja kuumatunteisempi.
49. minuutilla Jaron Alexei Eremenko pääsi nokittain Ville Wallénin kanssa. Eremenko sai nostettua pallon yli vastaantulleen Wallénin, muta HJK-toppari Juhani Ojala ehti liukumaan pallon yli päätyrajan juuri maaliviivan tuntumasta.
Minuuttia myöhemmin Sebastian Sorsa vapautti täydellisesti ajoitetulla syötöllä Juho Mäkelän läpiajoon. Mäksän laukaus kuitenkin suuntautui päin Jaro-maalivahti Vitali Telestä. Seuranneesta kulmapotkusta Mäksä ei erehtynyt. Sorsan kulma jäi pyörimään Jaron maalinedustalle. Juho Mäkelä pääsi palloon ensimmäisenä ja pamautti pallon maalin kattoon. HJK meni 2-0 -johtoon.
Kymmenen minuuttia HJK:n 2-0 -maalin jälkeen Jaro pääsi jälleen kokeilemaan vaarallisesti. Ensin Jaron Sundqvist pääsi oikealta puolittain läpi ja laukoi tolppaan. Kimmoneesta pallosta Eremenko pääsi pommittamaan. Maaliviivalle oli ehtinyt HJK:sta Rafinha, joka sai pallon torjutta kurkullaan pois maalilta.
70. minuutilla Jaro onnistui. Asialla oli nuori Tommi Haanpää uransa ensimmäisellä maalillaan. Hän pääsi laukomaan pallon aivan oikeaan ylänurkkaan noin 25 metristä.
Jaro myllytti ja sai luotua painetta HJK-päätyyn. HJK:lle paha takaisku oli Peter Magnussonin suora punainen pelin 78. minuutilla. Hän lensi repimisen takia suihkuun tilanteessa, jossa Jaro pelaaja oli päästä puolittain läpi.
Vaikka Jaro löysikin lopussa hyvän vaihteen, niin pidemmän korren vei alivoimalla taistellut HJK. Tunteet ehtivät kuumeta jo lähelle käsirysyä ottelun viime hetkillä, mutta loppuvihellys päätti kuuman ottelun HJK:n komeaan voittoon 2-1.

HJK-FF Jaro 2-1