HJK 99 juhli NappulaKlubi-turnauksessa

Myös syksyllä 2009 Klubin ysiysit voittivat isännöimänsä turnauksen. Menestystä täydensi HJK 1, joka murjoi pronssiottelussa rakkaan vihollisensa Käpylän Pallon puhtaasti 4-0. Hieno päätös hienolle viikonlopulle.

E10-sarjan finaalissa Turun Nappulaliiga otti komean revanssin Ruotsin junnufutiksen ykkösseurasta Brommapojkarnasta: maalit turkulaisille 4-1. Vielä elokuussa tukholmalaiset voittivat oman turnauksensa loppuottelussa TuNL:n selvästi. Todellista hunajaa Aurajoen rannoille. Onnittelut!
Sarjan pronssiottelussa Ilves kukisti KäPa:n 2-1. HJK NappulaKlubin toisen vuosikurssin oppilaiden peli tahmasi alusta alkaen: tuloksena kymmenes sija. Heinäkuisen Helsinki Cupin mestarit saivat tuta isolla kädellä urheilun nurjaa puolta.
Nuorimmassa ikäluokassa F9 pytyn omi FC Honka Espoosta. Se tyrmäsi loppuottelussa KäPa:n pesäpallonumeroin 8-0. Urheilumaailman suurten ajattelijoiden joukossa sitkeästi elävä ”moraalinen loppuottelu” taidettiin käydä jo välierässä, jossa Honka voitti isäntä-HJK:n niukasti 4-3. Klubin 3–1-johto hukkui toisen puoliajan mustiin minuutteihin.
Sinivalkoiset saivat kitkerää, mutta arvokasta oppia tuleviin koitoksiin. Pronssiottelussa HJK kaatoi Ilveksen 2-0. Samalla hymy palasi pikkukundien kasvoille. HJK:n kaupunginosajoukkueiden parhaimmistosta koottu HJK 2 taisteli läpi turnauksen hienosti ja sijoittui lopulta kahdeksanneksi.
HJK:n valmennusjohtaja Erkka V. Lehtola oli tyytyväinen näkemäänsä.
– Turnauksessa pelattiin useita tasokkaita nappuloiden futismatseja. On hienoa, että moni pimeydessä vaeltanut seura on vihdoin herännyt kehittämään nuoria pelaajia ja suomifutista. Tampereen Ilves on tästä osuva esimerkki. Kiristyvä kilpailu pakottaa myös meidät nostamaan työmme laatua. Se taas vie koko suomalaista jalkapalloa eteenpäin, Lehtola korostaa.

Erityisen lämpimästi hän muistaa turnauksen onnistumiseksi valtavan urakan paiskoneita nappulaklubilaisten vanhempia.
– Turnausjärjestelyt kestävät kansainvälisen vertailun. Iso kiitos kaikille toimijoille. Selvästi laadukkaamman turnauksen saa vain houkuttelemalla paikalle yhä parempia joukkueita ulkomailta. Ilman yhteistyökumppanien taloudellista tukea se on vaikeaa. Mutta yrittänyttä ei laiteta.