HJK aloitti urakkansa kohti uutta kautta

Joukkue aloitti loman jälkeen räväkästi: maanantaina aikataulussa oli kahdet harjoitukset, ja ennen iltapäivän harjoituksia Talissa tavattiin myös median edustajia. Huomenna tiistaina vuorossa on jälleen kahdet harjoitukset. Keskiviikkona joukkue treenaa kerran ja torstain itsenäisyyspäivä on joukkueelle vapaa.

Päävalmentaja Sixten Boström sai maanantaina kentälle innostuneen HJK-ryhmän.

  • Jätkät ovat saaneet lomalla latailla akkuja, ja sen huomasi kyllä. Tunnelmassa oli myös jotain odottavaa, varsinkin kun treeneissä on hieman uusia kasvoja. Kaikin puolin olen tyytyväinen alkuun, Boström kertoo.

Iltapäivän harjoituksista olivat poissa aamulla harjoitelleet Ville Wallén ja Joel Pohjanpalo. Maalivahtikonkari sai iltapäivän vapaaksi yöllä tulleen perheenlisäyksen johdosta, Jolle puolestaan joutui jättämään treenit väliin pakollisen autokoulumenon takia.

Muista pelaajista Mathias Lindström toipuu edelleen pienestä operaatiosta, ja harjoittele toistaiseksi omaa treeniohjelmaansa. Myös tällä hetkellä ilman sopimuksia olevat hyökkääjät Juho Mäkelä ja Berat Sadik ovat sopineet harjoittelevansa joukkueen kanssa.

Pienen lisänsä maanantaihin toi Talin jalkapallohallin uusi ja tuore tekonurmialusta.

  • Onhan se parempi kuin vanha alusta, ja pelaajat vaikuttivat tykkäävän siitä. Jonkin verran se pöllyää, mutta treenaamiseen se ei vaikuta.

HJK harjoittelee joulukuun ajan mahdollisimman aktiivisesti ennen joululomaa. Tammikuussa edessä on heti mielenkiintoinen haaste kun joukkue matkaa Maspalomasin kansainväliseen kutsuturnaukseen. Tuore arvonta heitti ensimmäiseksi vastustajaksi kivikovan hollantilaisen FC Twenten.

Boström on mielissään arpaonnesta.

  • Se oli paras mahdollinen vaihtoehto turnauksen, ja oikeastaan koko vuoden, ensimmäiseksi otteluksi. Saamme heti mielenkiintoisen pelin, vaikka vastassa on tietenkin todela kova joukkue.

HJK matkustaa Kanarialle tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna. Twente-ottelu on vuorossa heti 7.1.