HJK aloitti valmistautumiskautensa maanantaina

Joukkue veti läpi vuoden 2011 ensimmäiset harjoitukset Eläintarhan juoksuputkessa maanantaina aamupäivällä. Mennyt kausi on viimeistään nyt pyyhitty pois mielistä ja katseet helsinkiläisjoukkueen leirissä käännetty tulevaan.
HJK-toppari Mathias Lindströmin mukaan tunnelma vuoden ensimmäisissä harjoituksissa oli rento ja innostunut.
– Oli kiva taas nähdä jätkiä ja päästä hikoilemaan joukkueena. Joukkueen hyvä tunnelma ei ole kadonnut loman aikana mihinkään, Lindström sanoo.
Eläintarhan juoksuputkessa puuskuttaneella ryhmällä on edessään jälleen mielenkiintoinen vuosi. Treenejä edeltäneessä palaverissa tulevaa käytiin pääpiirteittäin läpi. Tammikuun ohjelma on jo hyvin tiedossa.
– Peruskuntopainotteista treeniä on tammikuun aikana luvassa. Toki pääsemme pelikentällekin aika pian, kun tammikuun puolivälissä reissaamme Pietariin CIS Cupiin. Kuten edellisinä valmistautumiskausina, luvassa on paljon monipuolista treeniä ja monta mielenkiintoista tapahtumaa. Uskon, että perustreenin ja mielenkiintoisien otteluiden sekoitus pitää jokaisen jätkän mielen virkeänä, Lindström miettii.
Mutta vaikka treeni- ja peliminuutteja on luvassa taas rutkasti, Lindström muistuttaa että tasapaino levon ja rasituksen välillä on pidettävä oikeana. Valmistautumiskauden yksi vaaroista on ylikunto joka puolestaan lisää loukkaantumisriskiä.
– Kovaa työtä pitää tehdä, että kesällä jaksaa juosta, mutta on myös oltava järkevä. Parhaan kunnon on ajoituttava pelikaudelle, ei valmistautumiskaudelle, Lindström tiivistää.