HJK avasi Mestaruussarjan 2–0-voitolla FC Interistä

Hassane Bandé avasi maalitilinsä HJK-paidassa, Bojan Radulovicille kauden 16. osuma.

HJK-uransa ensimmäisen maalin iskenyt Hassane Bandé oli iloinen mies ottelun päätyttyä.

HJK vs FC Inter 2–0 (0–0)
72’ Hassane Bandé 1–0
81’ Bojan Radulovic 2–0

HJK vankisti asemiaan Veikkausliigan kärkipaikalla, kun Boltille vieraaksi saapunut FC Inter kaatui Mestaruussarjan ensimmäisessä ottelussa maalein 2–0. Klubi johtaa sarjaa nyt neljän pisteen erolla ennen Kuopion Palloseuraa, mutta kuopiolaiset ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän.

– Ei pahemmin haittaa, millä tavalla pisteet tulevat, kunhan tulee kolme pinnaa. Ei se ollut tänään helppoa. Inter teki sen osittain meille hankalaksi, ja osittain teimme sen itse – tuli vähän sellaisia tyhmiä suorituksia ja helppoja pallonmenetyksiä, analysoi Lucas Lingman Ruudun haastattelussa.

Lucas Lingman sai kapteeninnauhan käsivarteensa toisella jaksolla, kun Jukka Raitala poistui vaihtopenkin puolelle.

Ottelun alku oli Klubilta suhteellisen heikko, ja korkealta prässännyt Inter pystyi painamaan pelin painopisteen selvästi HJK:n kenttäpuoliskolle. Interillä oli kuitenkin haasteita edetä Klubin boksiin, eikä vierasjoukkue saanutkaan painostuksestaan huolimatta luotua todellisia maalipaikkoja.

Ensimmäinen kymppi mentiin punapaitaisen Interin komennossa, mutta sitten HJK piristyi hieman. Santeri Hostikka pääsi yrittämään maalintekoa Bojan Radulovicin levityksen jälkeen, mutta laukaus viuhui hieman ohi takakulmasta. Hetkeä myöhemmin Georgios Kanellopouloksella oli valtavasti tilaa edetä, mutta kreikkalaisen ratkaiseva syöttö karkasi liian pitkäksi.

Bojan Radulovic.

HJK jatkoi pelin hallintaa, mutta Interin topparit katkoivat kotijoukkueen hyökkäyksiä mainiosti ja pitivät isännät pois maalipaikoilta. Vajaan puolen tunnin kohdalla Kevin Kouassivi-Benissan löysi tarkalla keskityksellään aukon turkulaisten puolustuksesta, mutta Radulovic ei onnistunut puskemaan laitapelaajan tarjoilua kohti maalia.

Kevin Kouassivi-Benissan taisteli pallosta Petteri Forsellin kanssa.

Aivan A-luokan maalipaikoilla ei avausjaksolla juhlittu. Klubin muutamasta aihiosta huolimatta Inter-vahti Eetu Huuhtanen ei joutunut torjumaan kertakaan ensimmäisen 45-minuuttisen aikana. Niki Mäenpää joutui sen sijaan venymään kertaalleen, kun mies torjui Boubou Diallon painavan laukauksen juuri ennen taukovihellystä.

– Mun mielestä Inter otti aika ylhäältä kiinni, eikä pelaaminen ole silloin ikinä helppoa. Emme ehkä löytäneet parhaita mahdollisia etenemistapoja, mutta toisaalta päästiin rikkomaan se prässikin niin useasti, että kyllä meidän olisi pitänyt saada jotain aikaan. Pääsimme viimeiselle kolmannekselle, mutta ehkä ne viimeiset syötöt jäivät vähän piippuun, pohti Lingman.

Interillä oli hyvä sauma siirtyä johtoon heti toisen jakson alussa, kun Rodrigo Arciero pääsi laukomaan boksista. Tuomas Ollila peitti argentiinalaisen laukauksen kuitenkin urhoollisesti. Ottelun käännekohta nähtiin kymmenisen minuuttia myöhemmin, kun Inter-kapteeni Tommi Jyry otti pikatahtia kaksi keltaista korttia ja joutui poistumaan kentältä ennenaikaisesti.

Tuomas Ollilan haastattelu HJK TV:ssä

Ylivoimalle päässyt Klubi painoikin pelin odotetusti heti Interin puolustusalueelle, mutta Inter onnistui edelleen pitämään kotijoukkueen pitkään pois parhailta maalipaikoilta. Huuhtanen joutui venymään maalillaan yhteen hyvään torjuntaan, kun nuorukainen poimi Ollilan laukauksen vasemmasta yläkulmasta.

Lopulta HJK:n vaihtomiehet käänsivät pelin. Lähes kolmen kuukauden tauon jälkeen tositoimiin palannut Aleksi Paananen ehti olla kentällä vain pari minuuttia ennen kuin keskikenttätaituri pelasi niin ikään vaihdosta kentälle tulleen Hassane Bandén läpiajoon. Huuhtanen torjui vielä juuri ja juuri Bandén laukauksen, mutta Klubin onneksi Nikko Boxallin purkupallo kimposi Bandén jalkojen kautta verkon perukoille.

Illan maalintekijät juhlivat Bandén HJK-uran ensimmäistä täysosumaa.

HJK ratkaisi ottelun lopullisesti kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä. Aapo Halme nousi omiin korkeuksiinsa kulmapotkutilanteessa, ja Radulovic iski Huuhtasen torjunnan paluupallon takatolpalta maaliin. Osuma oli maalipörssiä johtavalle Radulovicille kauden kuudestoista.

HJK-uransa ensimmäisen maalin iskenyt Bandé vaikutti saavan itseluottamusta osumastaan, ja burkinafasolainen haki nälkäisesti lisämaaleja viimeisen kymmenminuuttisen aikana. Viimeistely ontui vielä hieman, kun laukaukset viuhuivat yli ja ohi.

Hassane Bandén haastattelu HJK TV:ssä

Interillekin avautui vielä mahdollisuus kavennusosumaan, kun Matias Ojala pääsi kuin varkain Kouassivi-Benissanin ohi Klubin boksissa. Noin kuuteen metriin päässyt Ojala tälläsi sydämensä kyllyydestä kohti HJK-maalia, mutta Mäenpää liimasi kudin fantastisesti.

Apua julkaiseva A-lehdet toimi Inter-pelin otteluisäntänä.

HJK:n kokoonpano: Niki Mäenpää – Joona Toivio, Aapo Halme, Jukka Raitala (70’ Hassane Bandé) – Kevin Kouassivi-Benissan, Lucas Lingman, Georgios Kanellopoulos (70’ Aleksi Paananen), Tuomas Ollila (82’ Niko Hämäläinen) – Santeri Hostikka (46’ Atom), Bojan Radulovic, Anthony Olusanya (79’ Perparim Hetemaj)