HJK Cup valloittaa Töölön kentät kymmenettä kertaa

Kaikkiaan 72 joukkuetta, 228 ottelua ja viisi ikäluokkaa viidestä eri maasta. Kymmenettä kertaa järjestettävä HJK Hyundai Cup on Suomen kovatasoisin jalkapallon junioriturnaus, joka täydentää Helsinki Cupin rinnalle jäävää kilpailullista aukkoa.

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna 4.-6.9.2015 Helsingissä järjestettävä HJK Hyundai Cup on HJK Junioreiden järjestämä kutsuturnaus 8-13-vuotiaille pojille. Turnaukseen osallistuu 72 joukkuetta viidessä ikäluokassa, joista 25 saapuu Helsinkiin ulkomailta: Venäjältä, Ruotsista, Virosta ja Latviasta. Mukana ovat esimerkiksi suurseurat Pietarin Zenit sekä tukholmalainen Brommapojkarna.

– Helsinki Cup on enemmänkin massaturnaus. HJK Cupissa ottelut ovat tasaisempia ja suurinumeroisia eroja tulee vain harvoin, HJK:n akatemiatoiminnasta vastaava valmennuspäällikkö Erkki Valla kuvailee.

– Eniten odotan kohtaamisia Pietarin Zenitin kanssa, he tulevat mukaan neljään ikäluokkaan. Brommapojkarna on Euroopan suurin seura ja heillä on laadukkaat joukkueet varsinkin nuoremmissa ikäluokissa, Valla listaa turnauksen kiinnostavimpia vieraita.

Turnaus sai alkunsa vuonna 2006, kun nykyisin Palloliitossa Uudenmaan aluevalmennuksesta vastaava Erkka V. Lehtola kehitti idean omasta turnauksesta, joka vakiinnutti nopeasti paikkansa vuotuisena tapahtumana.

– Olimme kesällä 2006 Tukholmassa Brommapojkarnan junioriturnauksessa. Siellä heräsi ajatus, että miksemme pyytäisi heitä vieraaksemme. Näin tapahtuikin jo samana syksynä, kun nykyisenkin turnauksen tapaan kolme nuorinta ikäluokkaa pelasivat Helsingissä. Seuraavana vuonna turnaus järjestettiin HJK:n 100-vuotisjuhlien kunniaksi. Sen jälkeen se on vakiinnuttanut paikkansa, Lehtola valottaa taustoja.

– On tärkeää, ettei suomalaisten joukkueiden tarvitse aina matkustaa ulkomaille tällaisten turnausten perässä. On myös erittäin hienoa, että HJK:ssa nähdään turnauksen arvo ja se on saanut vahvan aseman osana suomalaista jalkapallokautta, Lehtola kommentoi.

Helsingin keskustan tuntumassa järjestettävän tapahtuman puitteet ovat Suomessa ainutlaatuiset ja kestävät vertailun kansainvälisessäkin mittakaavassa. Otteluita pelataan parhaimmillaan jopa kahdeksalla päänäyttämö Sonera Stadiumin lähistöllä sijaitsevalla kentällä.

– Tämä on meille valtava voimainponnistus, sillä koko turnaus laitetaan kasaan talkoovoimin. Vuosien varrella olemme huomanneet, että turnaus lisää joukkuehenkeä erityisesti vanhempien kesken, turnausjohtaja Heidi Puolitaival kommentoi

Kolmeen nuorimpaan ikäluokkaan (U9-U11) osallistuu kuhunkin 16 joukkuetta. Ensin pelataan neljän joukkueen alkulohkot, joiden perusteella joukkueet etenevät sijoitusotteluihin. Kaikki finaalit pelataan Sonera Stadiumilla. Otteluiden pituus on 2×15 minuuttia. Vanhimmissa ikäluokissa (U12 ja U13) pelataan 2×20 minuutin ottelut ja lohkoja on kaksi per ikäluokka, joissa kussakin kuusi joukkuetta.

– Odotamme tasokkaan turnauksen lisäksi pelaamisen ja onnistumisen iloa sekä hyvää fiilistä katsomoihin. Tämä on monelle joukkueelle ympäri Suomea mahdollisuus päättää kesäkausi hyvillä kansainvälisillä peleillä. Tervetuloa mukaan katsastamaan tulevaisuuden tähtiä, Puolitaival kertoo.

Lisätietoja:

Kotisivut: www.hjkcup.fi

Sosiaalinen media: Facebook  – Twitter

Otteluohjelma

Turnausjohtaja Heidi Puolitaival 040 755 3456, [email protected]

Mediakontaktit: Riku Saari, 0407031953, [email protected]