HJK Cup valtaa Töölön jalkapallokentät viikonloppuna

Vuosittain Helsingissä pelattava HJK Cup pelataan tulevana viikonloppuna 5.-7.9.2014 Töölön jalkapallokentillä. HJK:n järjestämä tapahtuma on kansainvälinen kutsuturnaus, johon osallistuu tänä vuonna ennätykselliset 72 joukkuetta; 18 niistä tulee ulkomailta. Tänä vuonna junioreita matkustaa Helsinkiin Ruotsista, Virosta ja Latviasta. Cupiin osallistuvat U9-U13 -ikäiset juniorit.

HJK ry:n valmennuspäällikkö Joonas Rantanen on innoissaan viikonloppuna alkavasta kansainvälisestä kutsuturnauksesta.

-Hienoa, että nähdään parhaiden junioreiden kokoontuvan yhteen mittaamaan osaamistaan ja näyttämään taitojaan. Tämä on ehdottomasti yksi kauden päätapahtumista.

Turnauksen otteluita pelataan tänä vuonna yhteensä kuudella eri kentällä. Tekonurmella turnauksessa pelataan Sonera Stadiumilla, Perin, Bollis 6:n ja Meilahdessa sijaitseva Lehtikuusentien kentillä.  Luonnonnurmilla turnauksessa kamppaillaan Bolliksen ykkös- ja kakkoskentillä.

-Huikeat ovat olosuhteet junioreille päästä pelaamaan keskeisellä paikalla Töölössä, Rantanen toteaa.

Aiemmin kahtena perättäisenä viikonloppuna käyty turnaus pelataan nyt yhden viikonlopun aikana. Yhteensä otteluita pelataan peräti 229 kappaletta. Alkulohkovaiheet käydään läpi perjantaina ja lauantaina, ja jatkopelit otellaan lauantaina ja sunnuntaina.

Kaikkiin otteluihin on vapaa pääsy. Alueilta löytyy mm. buffet- sekä arpajaismyyntipisteitä, joista ostamalla tukee joukkueiden junioritoimintaa. Turnauksesta saatava tuotto käytetään lyhentämättömänä U9-U13 joukkueiden toimintaan.