HJK-debytantti Saksela päässyt hyvin joukkueeseen mukaan

Debyytistä jäi myös tilille syöttömerkintä, kun hänen keskityksestään Joel Pohjanpalo pääsi tuikkaamaan HJK:n avausmaalin. Maali avasi ja vapautti selvästi kotijoukkueen pelin.

– Ottelun alku oli hieman hankala ja sekava. Meillä kesti ennen kuin pääsimme vauhtiin. Maali tuli siis hyvään paikkaan. Se vapautti ja sen jälkeen tuli hyvä kymmenminuuttinen, oikeana puolustajana pelannut Janne Saksela kertoo.

Avausmaali tuli puolen tunnin pelin jälkeen ja sen jälkeen kymmenen minuutin sisään HJK iski kolmesti ja käytännössä ratkaisi pelin.

PK-35:n ryhmästä HJK:hon täksi kaudeksi siirtynyt 18-vuotias laitapelaaja oli debyytistä mielissään. Debyytin lisäksi voitto ilahdutti.

– Tuntui hyvältä pelata, ja mielestäni peli meni ihan kohtalaisen hyvin. Vielä on toki paljon tekemistä, esimerkiksi terävyyden kanssa, mutta fiilis on kaikin puolin hyvä. Joukkue on ottanut hyvin mukaan.

Saksela on pelannut PK-35:ssä sekä maajoukkueessa laitapuolustajaa ja laitahyökkääjää. HJK:n kokoonpanossa paikka löytyi laitapuolustajana. HJK:n viime kauden yhden tähden, Rafinhan, jättämät saappaat eivät pelota.

– Totta kai, kun miettii että minkälainen pelaaja siellä paikalla viime kausina on pelannut niin tajuaa ettei sitä roolia ei ihan heti paikata. En ole kuitenkaan pohtinut asiaa sen enempää, enkä halua ottaa asiasta paineita.

Saksela korostaakin, että HJK:n yhteishenki on vahva ja tärkeässä asemassa kun tulevaan kauteen lähdetään muuttuneella joukkueella.

– Joukkuhenki on ollut todella hyvä, se näkyy niin treeneissä kuin peleissäkin. Ja uskon, että peli paranee sitä mukaa kun uudet pelaajat oppivat paremmin miten kukin pelaaja liikkuu kentällä.