HJK-DIF päättyi 2-2 -tasapeliin

Suomen mestari HJK taisteli tasaväkisesti ruotsalaisseura Djurgårdenin kanssa lauantain Vantaa-turnauksen päätösottelussa. Johtoasemaa vaihdelleet joukkueet päätyivät lopulta 2-2 -tasapeliin. HJK:n maaleista vastasivat testipelaajan statuksella joukkueen kanssa pelannut Tapio Heikkilä sekä hyökkääjä Mikael Forssell.

Djurgården aloitti ottelun vahvasti. Ruotsalaiset menivät johtoon jo kuuden minuutin jälkeen, kun Brian Span riisti pallon hyökkäyspäässä ja laukoi pallon tarkasti ylänurkkaan. Klubi tuli peliin vahvasti mukaan takaiskun jälkeen, ja palkkio parannuksesta tuli 36. minuutilla. Rasmus Schüller löysi entisen Honka-seurakaverinsa Heikkilän maalilta, ja tämä puski hienosti pelin tasoihin.

Pari minuuttia myöhemmin HJK siirtyi puolestaan johtoon. Sebastian Sorsa ajoi laidasta ja laittoi pallon maalille, josta Forssell liukui pallon verkkoon. Tauolle mentiin siis Klubin johdossa.

Toinen jakso jatkui vauhdikkaana. Erfan Zeneli laukoi jälleen komean vapaapotkun, mutta ruotsalaisten maalivahti sai pallon juuri ja juuri torjuttua. 69. minuutilla oli jälleen Zenelin vuoro yrittää: Perovuo syötti, Efu laukoi, mutta yli. Seuranneesta Djurgården-hyökkäyksestä ruotsalaiset pinnistivät tasoihin. Erton Fejzullahu pääsi läpi oikealta eikä erehtynyt.

Vielä viimeisellä kympillä kumpikin joukkue sai paikat voittoon. HJK-maalivahti Ville Wallén torjui loistavasti Djurgårdenin puskupaikan, ja toisessa päässä maalitolpat pelastivat DIF:n Zenelin komean vapaapotkun jälkeen.

Tasatulos oli kohtalaisen oikeutettu tulos, sillä pelissä mentiin vauhdikkaasti päästä päähän, ja varsinkin keskikentällä joukkueet iskivät yhteen useaan otteeseen kovasti.

DIF-HJK 2-2 (1-2)