HJK eteni lumisateessa Liigacupin välierään

Pieni lumisade valtasi ilmatilan kun HJK ja KuPS kohtasivat lauantain Liigacup-puolivälierässä Sonera Stadiumilla.

Pelitapahtumia sää ei hyydyttänyt sillä maaleja syntyi tasaisesti molemmissa päissä. KuPS:n Juho Nykänen vei vierailijat johtoon jo 13. peliminuutin jälkeen laukauksella ylänurkkaan.

Takaiskusta myös kotijoukkue sai lisää pontta peliinsä ja Alexander Ringin viimeistelemällä komean seinäpelin jälkeisellä maalilla HJK nousi tasatilanteeseen 1-1. Kuusi minuuttia tästä ja HJK nousi puolestaan johtoon, kun Berat Sadik pääsi laukomaan rangaistuslaukauksen ja viimeisteli varmasti.

Myös toisella jaksolla mentiin vuorotahtia. KuPS:n Udah puski vapaaksijätettynä kulmasta kuopiolaisten tasoituksen 55. minuutilla. Dawda Bah nosti HJK:n johtoon lähietäisyydeltä noin 12 minuuttia myöhemmin. Pukki lisäsi johtoa 3-1:een kauniilla viimeistelyllä, johon esityön teki noin tunnin pelin jälkeen peliin mukaan tullut Jari Litmanen.

KuPS:n Udah antoi vierailijoille vielä toivoa päivän toisella osumallaan kun pelikellossa oli jäljellä reilu kymmenen minuuttia. Mutta kun lisäosumia ei ottelussa nähty, pääsi HJK juhlistamaan Liigacupin välieräpaikkaa.

Yleisölle ainakin tarjoiltiin pelissä paljon. Kummankin joukkueen puolustuspeli oli hieman epätarkkaa, minkä takia maalipaikkoja syntyi alituiseen. HJK vaihtoi tunnin pelin jälkeen kolme tuoretta pelaajaa nostamaan pelin tempoa: Cheyne Fowler, Teemu Pukki ja Jari Litmanen antoivat kotijoukkueen peliin hyvän lisävauhdin, jonka ansioista HJK käytännössä hallitsi täysin pelin loppupuoliskon.

TamU voitti omassa puolivälierässään TPS:n, mikä tarkoittaa että toisessa välieräottelussa kohtaavat TamU ja HJK tamperelaisten kotiottelussa jo tulevana tiistaina.

HJK-KuPS 4-3 (2-1)
13. Juho Nykänen 0-1
27. Alexander Ring 1-1
33. Berat Sadik 2-1 rp.