HJK eteni Suomen Cupin puolivälieriin

HJK:n ja Jaron välinen torstai-illan cup-kohtaaminen muistutti monelta osin maanantaista kohtaamista liigassa. Joukkueista HJK lähti otteluun selkeämmin eri kokoonpanolla: muun muassa maalissa aloitti Saku-Pekka Sahlgren, keskikentällä Rasmus Schüller ja laidalla Nikolai Alho.

HJK:n tuoreista jaloista huolimatta Jaro pysyi pelissä hyvin mukana. Pietarsaarelaiset yrittivät rohkeasti pitää palloa, vaikka myös HJK otti pelin alun selkeästi vahvemmin kuin maanantaina. Ottelua edettiinkin tasaisissa merkeissä.

Vartin pelin jälkeen Jaro-hyökkääjä murtautui yksin läpi, mutta laukaus epäonnistui selkeästi ja pallo vieri HJK-maalin oikealta puolelta ohi. Pian sen jälkeen HJK:n pirteästi pelannut laitapuolustaja Mikko Sumusalo pääsi laukomaan hyvin, mutta jonkin verran yli.

Kummankin joukkueen vuorottainen pallonhallinta, pelinrakentelu ja laukaisupaikat värittivät ensimmäistä puolta tuntia. 

29. peliminuutilla Jaro siirtyi johtoon, kun HJK-puolustus arvioi pystypallon väärin ja Jaron Papa Niangille avautui maalipaikka. Mies ei erehtynyt vaan laukoi kovaa ja tarkasti reilusta kymmenestä metristä ohi Sahlgrenin.

HJK meinasi jo tasoittaa kahdeksan minuuttia tästä, kun Nikolai Alho pääsi läpiajoon ja tykitti pallon maata pitkin ohi Jaro-maalivahti Jesse Östin. Maali kuitenkin hylättiin paitsiona.

40. minuutilla aktiivinen kotijoukkue vihdoin onnistui. Nikolai Alho pääsi ajamaan oikealta laidalta ja lähetti maalille tarkan ja kovan keskityksen. Pallon lentoradalla syöksyi pilkun kohdalla Sebastian Mannström ja lähetti pallon liukupuskulla ohi Östin.

Toisen jakson alkupuolella HJK oli siirtyä johtoon samantyyppisellä maalilla. Tällä kertaa keskittäjän oli Erfan Zeneli ja liukupuskijana Nikolai Alho. Pallo kuitenkin suuntautui päin Östiä, joka sai sen torjuttua kulmaksi. Kulmatilanteessa HJK-toppari Mathias Lindström nousi korkeimmalle, mutta ei saanut puskua ohjattua maalia kohden.

Toinen jakso oli ensimmäistä hieman hidastempoisempi. HJK kuitenkin sai pidettyä palloa selkeästi enemmän, eikä Jaron onnistunut murtamaan HJK-prässiä samalla tavalla kuin ottelun ensimmäisellä jaksolla.

Kunnon piristysruiske kotijoukkueelle tuli tuplavaihdon jälkeen, kun Nikolai Alho ja Akseli Pelvas vaihtuivat Joel Pohjanpaloon ja raitapaidassa deyboiteineeseen Sherif Ashrafiin tunnin pelin jälkeen.

Jaro joutui entistä enemmän puolustuskannalle, mikä antoi HJK:lle mahdollisuuden maalipaikkojen parempaan rakenteluun.

Vartti ennen pelin loppua hallinta palkittiin. HJK-hyökkääjä Joel Pohjanpalo pääsi Lindströmin syöttämään palloon hyökkäysalueen vasemmalla puolella, kääntyi ja harhautti puolustajan ja pääsi laukomaan. Tarkka kuti sujahti Jaro-maalin alanurkasta sisään.

Johtomaalin jälkeen Jaro lähti loppukiriin, mutta HJK piti pelaajien välit pieninä ja sai estettyä Jaron pelinrakentelun. Kiri kuitenkin oli tuottaa tulosta kun Jaro sai pallon jo HJK-maaliin vain hetki ennen täyttä peliaikaa. Maali kuitenkin hylättiin jälleen paitsiona.

Siten loppunumeroiksi jäivät 2-1 ja kotijoukkue HJK eteni torstai-illassa Suomen Cupin puolivälieriin. Siellä HJK saa vastaansa FC Interin sensaatiomaisesti pudottaneen FC KooTeePeen. 

HJK-FF Jaro 2-1 (1-1)

29’ Niang

40’ Mannström

74’ Pohjanpalo