HJK-F.C. København 2-1 (1-0) Klubi venyi uskomattomaan voittoon!

HJK taisteli itselleen upeasti toisen peräkkäisen voiton Eurooppa-liigassa, kun se kukisti F.C. Københavnin 2-1. Ottelun loppu oli kuin suoraan elokuvista. HJK oli pitkään kiinni 1-0 voitossa, mutta tanskalaiset tulivat rinnalle pelikellon näyttäessä 89 minuuttia. Isku oli kova, mutta Klubi ei lannistunut. Neljän minuutin lisäaikaa oli pelattu kaksi, kun Klubi taisteli itselleen rajaheiton. Pallo pelattiin nopeasti vasempaan laitaan Robin Lodille, joka lähti heti keskittämään palloa maalia kohti. Maalilta löytyi Mac Kandji, joka syöksyi palloon mikakottilamaiseen tyyliin. Kandjin syöksypusku oli täydellinen ja pallo painui vastustamattomasti maalin takakulmaan. Sonera Stadiumin uskomaton kotiyleisö räjähti valtavaan pauhuun, kun Klubi nousi lopussa voittoon ja samalla kuuteen pisteeseen lohkossaan.

Ottelun alku oli selvää HJK:n hallintaa. Tilanteita aukesi jatkuvalla syötöllä, mutta palloa ei saatu hyvistäkään paikoista huolimatta verkkoihin. Lopulta Klubin tuska hellitti, kun Mika Väyrynen harhautti itsensä laukaisupaikkaan ja latasi mojovan pommin kohti Københavnin maalia. Maalivahti Stephan Andersen venyi vielä ”Väykän” laukauksen tielle, mutta Gideon Baah’n jatkopallo oli liikaa. Baah latasi irtopallon verkkoon täydellä voimalla kun peliä oli takana puolisen tuntia. Maalin jälkeen ote siirtyi enenevissä määrin vierailijoille, mutta avauspuolikas oli silti selkeästi kotijoukkueen hallintaa.

Toiselle jaksolla kentälle asteli todella sisuuntunut kööpenhaminalaisryhmä.  København vyöryi hyökkäys toisensa perään vaarallisesti kohti Klubin maalia, mutta puolustus ja maalivahti Toni Doblas kestivät. Lisää päänvaivaa HJK:n puolustukselle aiheutti kentälle toisella jaksolla vaihdettu hyökkääjä Nicolai Jørgensen, joka iski joukkueiden edellisessä kohtaamisessa kaksi maalia helsinkiläisten verkkoon.

Mitä pitemmälle toinen jakso eteni, sitä kovemmaksi paine Klubin päädyssä kävi. Københavnilla oli useita loistavia maalipaikkoja, mutta Toni Doblas venyi maalillaan uskomattomiin torjuntoihin. Ja kun Doblas pari kertaa saatiin ohitettua, olivat paikalla pelastavat enkelit Gideon Baah ja Valtteri Moren. Morenin tyhjää maalia suojannut liuku kirvoitti Doblasilta pelin jälkeen vuolaat kiittelyt.

Vaikka København lopussa nousikin tasoihin, eivät Klubipelaajien päät painuneet alas. Kaikista näki, että voittoa haettiin vieläkin, vaikka oma hyökkäyspelaaminen oli ollut jo pidemmän tovin hajanaista. Kandjin upea maali piti HJK:n jatkohaaveet elossa ja näin ollen lohkovaiheen viimeiseen otteluun jää huikaiseva panos.

Klubin on voitettava viimeisessä pelissään Belgiassa Club Brugge. Voittokaan ei välttämättä riitä, mutta jos HJK venyy kolmeen pisteeseen Belgiassa ja København nipistää kotonaan edes tasapelipisteen Torinoa vastaan, etenee HJK sensaatiomaisesti jatkopeleihin.Brugge-HJK pelataan kahden viikon kuluttua, torstaina 11.12.

HJK-F.C. København 2-1 (1-0)

(29. Baah, 90+3. Kandji – 90. Nilsson)

HJK: Doblas; Baah, Heikkinen, Moren, Sorsa; Lod, Tainio (54. Schüller); Zeneli (80. Perovuo), Väyrynen (70. Heikkilä), Alho; Kandji

Vaihdossa: Eriksson, Malolo, Mannström, Bancé