HJK – FF Jaro 1-0 (1-0)

HJK sai vahvan alun Veikkausliigakaudelleen, kun hallitseva mestari kaatoi avausottelussa FF Jaron 1-0. Klubin maalista vastasi joukkueen tuore kapteeni Teemu Tainio. Ottelu oli HJK:n 21. peräkkäinen tappioton ottelu Veikkausliigassa, joka sivuaa Klubin nimissä kausilta 2004-2005 ollutta ennätystä. Ensi lauantaina HJK:lla on mahdollisuus laittaa ennätys uusiksi, kun KuPS saapuu lauantaina Sonera Stadiumille kauden toisessa ottelussa.

Jaro teki ottelun alussa HJK:n pelinrakentelun vaikeaksi vahvalla prässillään. Pallo pysyi HJK:n hallussa, mutta Klubi ei päässyt liikuttamaan hyvällä asenteella taistelleita pietarsaarelaisia ja maalipaikat olivat tiukassa. Muutaman kerran kotijoukkue onnistui murtamaan Jaron puolustuslinjan, mutta viimeistely oli epäonnekasta ja huolimatonta. Ottelun ensimmäistä osumaa odotettiin puoliajan loppuun. 41. minuutilla Rasmus Schüllerin kulmapotku putosi etutolpalle, jossa Tainio nousi korkeimmalle ja pukkasi pallon takakulmaan ohi maalivahti Jesse Östin. Maali rauhoitti molemmin puolin hermostunutta ensimmäistä puoliaikaa ja joukkueet alkoivat löytää pelinsä rytmiä.

Jaron vahvin hetki oli toisen puoliajan alussa. Vieraat pääsivät muutaman kerran vaarallisesti hyökkäämään laitojen kautta, mutta Klubin puolustus selvitti tilanteet tyylikkäästi eikä varsinaisia maalipaikkoja päässyt syntymään. Kun Jaro ei onnistunut kääntämään peliä, otti HJK sen jälleen haltuunsa. Puoliskon paras maalipaikka avautui Gideon Baahille, joka puski Nikolai Alhon antamasta kulmapotkusta pallon hiuksenhienosti yli Östin vartioiman maalin. Hetkeä myöhemmin Baahin vahva juoksu laitaa pitkin oli tuoda ottelun toisen osuman, mutta Mikael Forssell ja Robin Lod eivät pystyneet kontrolloimaan keskelle tullutta syöttöä ja Lodin laukaus lensi korkeuksiin. Ottelun loppua kohden riskejä ei enää otettu, vaan Klubi piti pallon rauhallisesti poissa omalta maaliltaan. Veikkausliigadebyyttinsä tehnyt Oussou Konan oli vielä viime hetkellä päästä kaunistelemaan lukemia, mutta ei onnistunut avopaikassa ottamaan haltuun Alhon korkealta pudottamaa palloa.

HJK jatkaa kotiotteluitaan ensi viikon lauantaina. Sonera Stadiumille silloin saapuu kello 16.00 alkavassa ottelussa KuPS.

(41. Tainio)

HJK:n avauskokoonpano: Tørnes; Lampi, Moren, Heikkilä, Baah; Tainio, Schüller (85. Heikkinen); Alho, Lod, Väyrynen (65. Mannström); Forssell (77. Konan)

Katso videokooste: HJK TV!