HJK haastaa viime kauden hopeajoukkueen

Puhtaalla pelillä kahden pelin jälkeen oleva HJK kohtaa FC Interin perjantaina 17.7. Turun Veritas Stadionilla klo 18:30.

Rasmus Schüller - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

Inter on aloittanut kautensa kohtuullisen hyvin: kolmesta kamppailusta kaksi voittoa ja yksi tappio. Täysi pistesaalis on tullut avausottelusta RoPS:ia vastaan sekä viime kierroksen pelistä, kun vastustajana oli Ilves. Ainoa tappio tuli mestari-KuPS:ille vieraissa maalein 0-1. Viime kierroksen voitto tamperelaisista tuli murskaluvuin 5-1.

Otteluohjelma on ollut turkulaisille suosiollinen, koska joukkue on joutunut toistaiseksi matkustamaan sarjassa ainoastaan Kuopioon. Ryhmä on myös käyttänyt kotikenttäetunsa tehokkaasti hyödykseen. Kun laskee Suomen cupin jatkopelit mukaan, Inter on tehnyt 17 maalia neljässä viimeisessä kotiottelussaan. Joukkueen paras maalintekijä Veikkausliigassa on seuran kulttipelaaja Timo Furuholm kolmella osumallaan. Tällä saldollaan hän johtaa myös Veikkausliigan maalipörssiä.

Turkulaisten joukkueessa on paljon HJK-kytköksiä: Ehkä tärkein löytyy vaihtopenkin päästä, sillä päävalmentaja José Riveiro oli Mika Lehkosuon aisaparina HJK:ssa vuosina 2016–17. Interin ghanalainen keskikentän tähti Anthony Annan ei klubilaisille esittelyjä kaipaa. Laidalla ja puolustajana viihtyvä 21-vuotias Kevin Kouassivi-Benissan on puolestaan HJK:n Akatemian kasvatti, joka on lainattu täksi kaudeksi Turkuun. 

Muista pelaajista kannattaa mainita keskikentän tehokas duo, espanjalaisvahvistus Alvaro Muñiz sekä kotimaan edustaja Aleksi Paananen. Joukkueessa on myös pari nuorta kykyä. Topparina pelaa Käpylän Pallon vuonna 2001 syntynyt Noah Nurmi, joka on lainalla Tanskan pääsarjasta tällä kaudella pudonneesta Esbjerg Fb:stä. Nurmi on saanut alkukaudesta paljon kehuja peliesityksistään. Nurmen ikätoveri, hyökkääjä Elias Mastokangas on joukkuekaveri myös ikäluokan poikien maajoukkueessa. Mastokangas on ehtinyt jo avata maalitilinsä tämän kauden Veikkausliigassa.

FC Inter vs HJK
Pe 17.7.2020 klo 18:30
Veritas Stadion, Turku

Katso suora lähetys ottelusta: Ruutu »