HJK haastamaan Dinamoa ilman paineita

Avauskokoonpano illan otteluun on sama kuin edellisessä Dinamo-ottelussa.

Maalissa aloittaa Ville Wallén, puolustuslinjassa Rafinha, Lindström, Ojala ja Sumusalo. Keskikentällä vain ryhmitys on muuttunut hieman. Dawda Bah siirtyy keskeltä laitaan, Ring laidasta keskelle yhdessä Aki Riihilahden kanssa. Toisella laidalla aloittaa Erfan Zeneli. Kärkikaksikkona peliin lähtevät Berat Sadik ja Teemu Pukki.

Kokoonpanon ulkopuolelle ottelusta jää kaksi pelaajaa, Cheyne Fowler ja Kastriot Kastrati.

– Samalla avauksella mennään. Peli toimi Helsingissä jo hyvin, joten sen suurempiin muutoksiin ei ole tarvetta. Ehkä suurin muutos on Alexin siirtyminen Dawen tilalle keskelle ja Dawen siirtyminen laitaan, Muurinen kertoo.

Ottelupalaverissa päävalmentaja näki päättäväisen näköisiä ilmeitä.

 • Joukkueesta huokuu sellainen keskittyminen ja päättäväisyys: he haluavat mennä täysillä loppuun asti ja katsoa sitten, mikä lopputulos on.

  Ottelun ympärillä ei Muurisen mukaan ole sen suurempia yllätyksiä, ainakaan HJK:lle. Vastustajan vahvuudet tiedetään.

  – Yksilönä heiltä on viime aikoina noussut esiin oikeastaan vain brassi Sammir, mutta myös muut osa-alueet heidän pelistään on analysoitu tarkkaan. En usko, että heidän suunnaltaan on tulossa mitään yllätyksellistä.

  Muurinen toivookin, että Dinamo lähtee otteluun liian varmana voitostaan.

  – Yllätysmahdollisuus meillä piilee siinä, että Dinamo ei ehkä osaa asennoitua otteluun tarpeeksi. Heidän päävalmentajansa ainakin on viime päivien lehdissä esittänyt hyvinkin itsevarmoja lausuntoja.

  Mutta lyhysti sanottuna, HJK on valmis illan otteluun. Valmistautuminen on kokonaisuudessaan mennyt hyvin, eikä loukkaantumisia tai muita ongelmia ole joukkueessa ilmennyt. Ratkaisu siirtyy siis lopullisesti kalkkiviivojen sisäpuolelle.

  – Kyllä meillä riittää uskoa. Teemme parhaamme ja yritämme venyä vielä vähän parempaan niin kaikki on mahdollista. Unelma on kaukana, mutta saavutettavissa, Muurinen sanoo.