HJK hakee revanssia viime kaudesta Suomen Cupissa

HJK aloittaa 12. Suomen Cupin mestaruutensa metsästyksen keskiviikkona kello 19.00 Sonera Stadiumilla RoPSia vastaan. Klubi aloittaa pelinsä Cupin kuudennelta kierrokselta, kun jäljellä on enää 16 joukkuetta ja vain neljä voittoa tarvitaan kannun nostamiseen. Arpa toi vastustajaksi vanhan tutun, kun HJK:n viime vuonna Cupista Rovaniemellä pudottanut RoPS saapuu tällä kertaa Helsinkiin kiusaamaan Klubia. Viime kauden päätteeksi rovaniemeläiset juhlivat Sonera Stadiumilla koko Cupin voittoa, joten edessä on hyvä mahdollisuus maksaa kalavelkoja.
  • Cupit ovat aina mielenkiintoisia kilpailuja. Niissä ei saa toisia mahdollisuuksia, vaan joka pelissä on pärjättävä. On mukavaa saada RoPS vastaan. Viime kaudella he pudottivat meidät, nyt meillä on mahdollisuus kuitata. Mikään helppo peli ei kuitenkaan tule, saimmehan heiltä jo 3-0 kuonoon Liigacupissa, arvioi päävalmentaja Sixten Boström.

Klubi on aloittanut sarjakauden kahdella kotivoitolla. Jaro ja KuPS eivät pystyneet pysäyttämään vahvaan kevätvireeseen päässyttä ryhmää ja mielessä on hyvän alun jatkaminen myös RoPSia vastaan. Peli sattuu kuitenkin vaikeaan saumaan, kun HJK pelaa kuuden päivän sisään kolme ottelua. RoPS-ottelu on kamppailuista keskimmäinen ja tiukka ohjelma merkinnee jonkinlaisia muutoksia kokoonpanossa.

  • Jonkun verran tietenkin joudumme pohtimaan. Samalla tämä on tietenkin mahdollisuus. Pelaajat, jotka eivät ole vielä saaneet hirvittävästi peliminuutteja saavat tilaisuuden. Meillä on sillä tavalla aika hyvä tilanne, että pelaajista aika suuri osa on terveinä. Jotain muutoksia siis todennäköisesti tehdään, vahvisti Boström.

HJK on voittanut Suomen Cupin yhteensä 11 kertaa. Ensimmäisen kerran Klubi nosteli mestaruuspystiä vuonna 1966, kun Kai Pahlmanin neljä maalia siivittävät helsinkiläiset 6-1 -voittoon KTP:stä Olympiastadionilla, viimeisimmät Cup-juhlat olivat vuonna 2011, kun Jari Litmasen upea volley upotti jatkoajalla KuPSin Sonera Stadiumilla. Eniten Cup-mestaruuksia on kahminut tämänkin vuoden turnauksessa vielä mukana oleva Haka, jolle pystejä on kertynyt 12. Hakan syrjäyttäminen maratontaulukon paalupaikalta toimiikin hyvänä porkkanana tämänvuotiselle urakalle.

Terveystilanne HJK:lla näyttää edelleen varsin hyvältä. Pitkäaikaispotilaat Demba Savage ja Sebastian Sorsa lähestyvät nopeasti pelikuntoa ja uusia menetyksiä ryhmä ei ole kärsinyt. Pienet kolhut saattavat vaikuttaa keskiviikon peluutukseen, mutta varmoja poissaolijoita ei joukkueessa muuten ole.

RoPS on avannut kautensa Veikkausliigassa tappiolla ja tasapelillä. Aliarviointiin Klubilla ei kuitenkaan missään nimessä ole varaa. Monessa yhteydessä kauden mahdolliseksi yllättäjäksi arvioidut rovaniemeläiset olivat viime kaudella vaikea vastustaja ja joukkue on ainoastaan vahvistunut edellisvuodesta. Uusi päävalmentaja Juha Malinen piiskaa ryhmän vahvaan iskuun, eikä tuumaakaan anneta keskiviikkona peliksi.

  • Hyvällä tavalla inhottava vastustaja. Aggressiivinen, kovaotteinen ja vauhdikas. He menevät lujaa tilanteisiin ja hyökkäävät nopeasti. Sitäpaitsi heillä on kasassa hyvä, nimivahva joukkue, totesi Boström.

HJK – RoPS keskiviikkona 16.4. kello 19.00 alkaen Sonera Stadiumilla. Tervetuloa katsomaan! Liput ennakkoon halvemmalla Lippupalvelusta.